Kanada se probudila na vreme i slavila prvi put na SP, Faje solidan!

Autor:

Sport

05.09.2019

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanađani su na Svetsko prvenstvo stigli kao moguć favorit iz senke, ali su se prilično obrukali na Mundobasketu. Pre svega zbog rastražene igre protiv Australije i Litvanije gde se videlo da su pre svega daleko od ozbiljne ekipe i da mnogo idu na individualni kvalitet. Protiv ekipe kao što je Senegal to je prošlo - 82:60.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaška reprezentacija Kanade

Stigli su Kanađani barem do te jedne utešne pobede, ali ipak ni na ovom meču to nije izgledalo dobro jer je Senegal dao 22 poena samo u prvoj četvrtini i tada vodio sa 22:11.

Uspeli su igrači Nika Nursa da se vrate u igru i da zaigraju mnogo bolje, posebno u toku druge i treće deonice kada su napravili ključnu razliku i stigli do preokreta.

Možda mogu da budu zadovoljni Kanađani igrom u ovom duelu i pobedom, ali ako žele da gledaju dalje moraće što pre da naprave timsku hemiju, a sa druge strane i da dovedu malo bolji tim.

Imali su mnogo otkaza, Nik Nurs nije uspevao da sa ovim što ima na raspolaganju napravi nešto više, a treba reći i da je ovo bila najteža grupa na prvenstvu. To jesu objektivne okolnosti, ali i da nije tako sa ovakvom igrom reprezentacija Kanade ne bi mogla daleko u Kini.

Sa druge strane Senegal nije imao prevelika očekivanja od prvenstva, imao je mnogo problema tokom priprema, pa u ovako teškoj grupi nije bilo ni realno da Senegal prođe drugačije od ovoga.

Mora se odati priznanje Kanađanima to da su i pored dva poraza na startu šampionata odigrali dobro ovaj duel, nisu pali duhom, a prednjačio je Kori Džozef sa 24 poena. 

Kevin Pengos je dodao 13 poena, Melvin Edžim 11. Kem Birč je dominirao u skoku, imao ih je 10.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Kod Senegalaca je Mohamed Faje ubacio 14 poena, tako da je igrač Crvene zvezde pokazao da se solidnoj formi prikjučuje saigračima u crveno-belom dresu. Lamine Sambe je bio takođe dobar sa 10 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading