Datome grmi na FIBA: Preuzimam odgovornost, ali sudije…

Autor:

Sport

06.09.2019

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija italije je poražena od strane Španije 67:60 i tako je izgubila šanse da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Košarkaš Fenera bio je besan na sudije

Krilni košarkaš “azura” Luiđi Datome preuzeo je odgovornost za poraz svog tima. ali je osuo paljbu po sudijama i organizaciji.

- Moram da kažem da, iako nismo zbog toga izgubili, nivo suđenja nije bio na nivou ove utakmice. Imam veliko poštovanje za sudijski poziv i nikad ne govorim ovakve stvari ali mislim da nisu bili na nivou. Mi nismo bili najbolji, ali smo i pored toga imali šansu da dobijemo. Zato mi je zaista žao. Preuzimam odgovornost za ovo jer je napad bio veoma loš posebno na kraju -  kazao je Luiđi Datome.

Selektor Italijana Romeo Saketu je istakao da je posle teške grupne faze njegov tim bio iscrpljen, a uz to ih je dodatno umori dug put iz Fošana u Vuhan.

- Bilo je teško ali verovali smo u pobedu posle dobrog starta. Imali smo mnogo problema u napadu u poslednjoj četvrtini što je prouzrokovano njihovim pritiskom. Oporavili smo se, ali na kraju nismo bili dobri u napadu. Imali smo loše izbore u šutu. To je košarka, oni su veliki tim i dobili su. Možda smo došli umorni, ali to nije bilo kljčno. Tim je uradio sve što je mogao i pored nekih ograničenja koje znamo da imamo. Što se tiče sudija, nikada o tome ne pričam i neću ni večeras. Razmišljamo o Olimpijskim igrama, a kvalifikacioni turnir nam je veoma važan cilj - kazao je Saketi koji je govorio i o lošoj igri Marka Belinelija.

- On je šuter, nekada šuteri pogode nekada ne. To je priča svih igrača poput njega. Odgovornost nije na pojedincima i to je jasno -  dodao je italijanski selektor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading