Hruban i Satoranski dabl-dablovima zakazali duel sa Srbijom

Autor:

Sport

12.09.2019

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Češke savladali su Polsjku sa 94:84 u meču za plasman od 5. do 8. mesta na Mundobasketu u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Češke

Ovim trijumfom Česi u prošli u finale doigravanja, gde će u borbi za peto mesto igrati protiv Srbije.

Čehe su do nove pobede na Mundobasketu predvodili sjajni Vojtek Hruban koji je meč završio sa 24 poena i 12 skokova, i Tomaš Satoranski koji je imao 22 poena i čak 12 asistencija. Pored njih dvojice još jednu vrhunsku partiju odigrao je i Jaromir Bohačik, koji je meč završio sa 21. poenom (5/8 za tri).

U ekipi Poljske Vačinski je imao 22, dok su Sloter i Kulig dodali po 12.

Poljaci su bolje krenuli meč, ubrzo su poveli sa devet poena razlike (15:6). Ipak, Česi do kraja prve četvrtine uspevaju da se konsoliduju i stignu do izjednačenja. Drugi period počeo je izjednačenom igrom oba tima, ali su u završnici četvrtine košarkaši Češke velikom serijom otišli na odmor sa prednošću od 43:35.

Poljaci se nisu predavali, pa je odgovor stigao u trećoj četvrtini. Serijom 9:0 su se u potpunosti vratili u egal, pa se do kraja ovog dela igre vodila velika borba. Ništa manje neizvesno nije bilo ni u poslednjih 10 minuta. Timovi su se smenjivali u vođstvu, i činilo se da će meč otići u veoma neizvesnu završnicu. Ipak, Česi su poslednjih nekoliko minuta odigrali perfektno i zasluženo se plasirali u finale doigravanja od 5. do 8. mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading