OTKRIVAMO Evo šta je uzrok blamaže "orlova" na SP: Raduljica i Gudurić se zamalo potukli, Sale namerno minirao Jokića!

Autor:

Sport

14.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije posle pobede nad Amerikom u subotu od 14 sati u Pekingu igraju za utešno 5. mesto na Mundobasketu. Međutim, i u slučaju trijumfa nad Česima neće se oprati od blamaže koju su doživeli u Kini, pre svega porazom od Argentine u četvrtfinalu, ali i Španije u drugoj fazi takmičenja. Najgore je što selektor Aleksandar Đorđević nije uspeo da napravi atmosferu u timu - postojala su najmanje tri klana među igračima i on, sam za sebe!

RepublikaFoto: Starsport
Marko Gudurić i Miroslav Raduljica

NEKOLIKO KLANOVA

Takva podela među "orlovima" primećena je još na početku priprema na Kopaoniku, a eskalirala je, kako saznaje Srpski telegraf, u svlačionici hale u Donguanu, kada su kapiten Miroslav Raduljica i igrač Memfisa Marko Gudurić hteli fizički da se obračunaju pred meč sa Argentinom u četvrtfinalu!

Iako nijedan u petak nije hteo da odgovori na poruke koje smo im poslali kako bismo iz prve ruke saznali šta se desilo, da je žestokog sukoba bilo, potvrdio je sam Sale ne pustivši ih na parket protiv Amerikanaca bukvalno ni sekund. 

Potvrdu ovog problema indirektno je dao i Bogdan Bogdanović, naš ubedljivo najbolji igrač na planetarnoj košarkaškoj smotri, koji je jedan od retkih koji su ostali van svih klanova u reprezentaciji, što je i pokazao izginuvši i iskrvarivši u dresu sa nacionalnim grbom.

- Bila je dobra atmosfera, ali kroz dva dana su se izdešavale neke stvari koje su nas malo poremetile. Mi smo profesionalci, morali smo bolje da reagujemo i odigramo utakmicu. Ne mogu sad jedan razlog da navedem. Teško je bilo šta reći - ostao je nedorečen Bogdan.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

A da se loša atmosfera videla iz aviona, rekao nam je i legendarni Goran Grbović.

- Sve pre šampionata je bila marketinška atmosfera, a kada su otišli u Kinu, tajac. Čak se ni Miroslav Nikolić više nije šalio. Postavlja se pitanje koga je Sale zvao u stručni štab, šta rade ti ljudi, ko su ti ljudi? I ne znamo ih sve! Šta je bio njegov posao i kolika je njegova krivica ako je bilo sukoba među igračima ili ako je i on u tome nedajbože učestvovao? Svi očekujemo njegov izveštaj, podroban, konkretan, jer je ovo stvarno blamaža i razočarenje - kaže Grba.

SALE TAKOĐE KRIV

Taktički je izgubio mečeve od Španije i Argentine, naš tim nije imao ideju ni protiv Italije u grupi, a mnogi Saletu zameraju i što, namerno ili ne, nije više koristio jednog od najboljih košarkaša današnjice - Nikolu Jokića.

To su redom potvrdili svi stručni konsultanti prilikom prenosa naših mečeva, a primetili su to i američki novinari, koji su u tekstovima posvećenim našem timu pisali kako jedan od najboljih NBA igrača nema dovoljnu minutažu ili igra na poziciji koja za njega nije prirodna. Izvori bliski našem timu tvrde da je Sale namerno minirao Jokića jer mu nije oprostio ispale za prethodna takmičenja, kada se ovaj nije odazivao na poziv u nacionalni tim.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

- Ne znam stvarno da li je bilo sukoba između igrača ili selektora i neću u to da ulazim, ali sve me podsetilo na naš debakl 2005. na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Tada smo imali neke mlade igrače koji nisu bili svesni šta znači igrati za Srbiju. To nas je tada skupo koštalo, a sada smo opet ispustili veliku šansu jer, odgovorno tvrdim, imamo najbolji tim na Mundobasketu - kaže Milan Gurović, čovek koji je trojkama presudio Amerikancima u njihovom Indijanapolisu, kada smo se 2002. godine popeli na krov sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Cici

14.09.2019 10:20

Kakav Jokic. Jokic igrao kao da ga je neko naterao, bez volje i zelje. A to oko sukoba samo nagadjate i pisete bzv bez da proverite informaciju. Pa biti i 5 na svetu i to je uspeh. A ne svi odmah zaborave prethodno osvojene medalje pa odmah krenu da pljuju. To je igra, mora se nekada i izgubiti. Bravo za Sala i ostale.