Otkrivamo: Sukob selektora Srbije i najveće zvezde "orlova" - Đorđević hteo da otera Jokića!

Autor:

Sport

19.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada već bivši selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević kao kormilar nacionalnog tima u Kini snosi najveću odgovornost za neuspeh i tek peto mesto na Mundobasketu. Međutim, malo je poznato da je Sale morao da se bori sa sujetama pojedinih igrača, među kojima je bez sumnje prednjačio Nikola Jokić, koji je i najveća zvezda našeg tima.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Jokić

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Đorđević je razmišljao da li da asa Denvera odstrani sa priprema reprezentacije kada je video da se ovaj na pripremama pojavio potpuno nespreman i sa evidentnim viškom kilograma.

NEGATIVNE REAKCIJE

Trener Virtusa bio je šokiran neprofesionalnim pristupom momka iz Sombora, o čemu je razgovarao sa svojim najbližim saradnicima.

- Sale je bio šokiran kada je video u kakvom se stanju Jokić pojavio na pripremama na Kopaoniku. Nije mogao da veruje da je Nikola sebi dozvolio toliki višak kilograma i manjak kondicije. Smatrao je da je to neprofesionalno i da ima svako pravo da ga odstrani iz ekipe. Međutim, bio je svestan da bi to izazvalo lavinu negativnih reakcija i da bi se sve to odrazilo na ekipu pred početak turnira. Zato je odlučio da ne reaguje, iako je bio zabrinut jer u trenutku nije znao šta da radi sa takvim igračem - priča naš dobro obavešteni sagovornik, blizak nacionalnom timu.

RepublikaFoto: Starsport

Kap je prelila čašu za vreme Akropolis kupa u Atini. Srbija je u meču za trofej savladala Grčku sa 85:80 posle produžetka, a "orlovi" su na teren morali bez centra Denver Nagetsa. Javnost je dobila šturo saopštenje da je Nikola uz dozvolu selektora otputovao u Beograd. Razlog nije naveden, a spada u rubriku verovali ili ne. Jokić je reprezentaciju napustio jer mu se ždrebila kobila. Poznato je da je somborac lud za svojim konjima, ali to nije razlog da se drugovi ostave tokom priprema.

- Zbog svega navedenog i potencijalnog pritiska javnosti, Đorđević je odlučio da dozvoli Jokiću da ode iz Atine pred finale sa Grcima, i to zbog njegove kobile. Čitava fama oko Jokićevog igranja za reprezentaciju je bila glavni razlog. Kada je već došao, red je bio da igra, a Sale je pristao na ustupak verujući da će se Nikola odužiti na terenu - priča naš izvor.

RepublikaFoto: youtube.com/AgroTV Srbija

BEZ ODGOVORA

Međutim, odgovora na terenu nije bilo jer Jokić fizički nije mogao da bude na nivou iz Denvera. Zbog toga je imao manju minutažu i neke mečeve nije počinjao kao starter. Poređenja radi, on je u regularnom delu sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu na terenu prosečno provodio 31,3 minuta i postizao 20,1 poen. U plej-ofu su te brojke bile još veće, igrao je 39,8 minuta, a postizao 25,1 poen po meču. Na Svetskom šampionatu u Kini u igri je provodio 22,6 minuta, a ubacivao 11,5 poena po utakmici, uz napomenu da NBA mečevi traju osam minuta duže. I na kraju turnira Jokić se potpuno izopštio iz ekipe. Dok su ostali igrači otišli da obiđu Kineski zid, on se sa bratom Nemanjom vratio u Srbiju kako bi išao na konjičke trke.

Nikola još nije rekao reč o Kini!

Velika je NBA zvezda Nikola Jokić, u to niko ne bi trebalo da sumnja. Međutim, i veći asovi od njega nosili su dres naše reprezentacije, pa sebi nisu dali za pravo da se ponašaju kao on. As Denvera još nije rekao nijednu jedinu reč o Mundobasketu u Kini, a tokom čitavog turnira jedini je izbegavao da govori za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
denverfan

19.09.2019 10:53

Djordjevic ocigledno ne gleda NBA jer da gleda onda bi znao da je Jokic sa istim tim kilogramima u plejofu igrao 39 minuta po utakmici. Da je Denver cekao da Jokic bude fit on tamo nikada ne bi ni zaigrao. To nije Jokiceva sujeta vec Djordjeviceva, kako jedan debeljko da bude all-star i all-nba igrac sa ugovorom teskim 146 miliona dolara, dok on nije zaradio ni 10% tog novca.

ja

23.09.2019 10:58

Bas zato sto je kako kazu "buca" trebao je da ga drzi na mestu koje mu odgovara I da ga maksimalno optereti sa konkretnim zadacima zavisno od protivnika a ne eksperimenti...ovako ostaje da se to vidi I potvrdi u narednim utakmicama reprezentacije….verujem u nasu reprezentaciju...