Abrinjes: U Barselonu nisam došao zbog novca!

Autor:

Sport

19.09.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleks Abrinjes će se posle tri NBA sezone koje je proveo u Oklahoma Siti Tanderu vratiti u Evropu. On je ugovorio saradnju sa Barselonom, a ovaj Španac je tokom boravka u Americi imao problema sa mentalnim zdravljem.

RepublikaFoto: twitter.com/Alex Abrines
Aleks Abrinjes

U svoje prve dve sezone Aleks Abrinjes je u Oklahomi retko propuštao utakmice. Ipak u prethodnoj je češće propuštao utakmice zbog problema sa mentalnim zdravljem, a Tanderi su ga otpustili početkom februara. Abrines se vratio u Španiju, u Barselonu koja se silno pojačala za narednu sezonu. Upravo će Aleks biti jedno od najvećih pojačanja ekipe Svetislava Pešića. 

- Sportisti su normalni ljudi, ali su pod pritiskom iznad proseka. Lekovi pomažu, ali na kraju moraš da potražiš profesionalnu pomoć, da razgovaraš sa porodicom i prijateljima i da nastaviš uz njihovu pomoć. To je drugačiji bol. Fizički bol možeš da vidiš i osetiš, mentalni bol ne može da se posmatra i ne može da se tretira kao na primer povređeno koleno. Ako ne prođeš kroz nešto slično ne možeš da shvatiš. Na kraju krajeva, novac nije iznad svega. Dok se to ne desi, ne shvataš da te novac uopšte i ne interesuje - rekao je Abrinjes. 

Ovaj 26-godišnji košarkaš kog je Oklahoma izabrala kao 32. pika 2013. godine je kazao da mu je u Americi mnogo pomogao Rasel Vestbruk.  

- Veoma je dobar momak. Na većini putovanja smo radili nešto zajedno, geldali filmove, večerali... Kada sam prolazio kroz sve ovo i kada nisam putovao sa ekipom, bili smo u kontaktu. Zvao me je na večeru, brinuo je o meni kao osobi, ne kao o igraču. Mirno mi je rekao šta treba da radim, a dodao je da bi me podržao i ako bih otišao - poručio je Abrinjes.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading