Trojica Srba na listi najboljih mladih igrača u Evroligi!

Autor:

Sport

20.09.2019

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro počinje nova sezona Evrolige, a na zvaničnom sajtu ovog takmičenja objavljena je lista 10 najboljih mladih igrača koji će nastupiti ove sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Mnogo se očekuje od Boriše Simanića

Svake godine Evroliga dodeljuje nagradu za “Rising Star” igrača, to jest za najboljeg mladog igrača koji je te sezone nastupio u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Sada je objavljena lista potencijalnih kandidata za tu nagradu, a na listi su se našla tri košarkaša iz Srbije.

Na sedmom mestu je košarkaš Olimpijakosa Aleksej Pokuševski. On je prošle godine debitovao u EL, a rođen je 2001. godine. On je jako zanimljiv igrač s obzirom da je sa vissinom od 211 centimetara jako dobar sa loptom u rukama i moguće je čak i da neće igrati pod košem za crveno-bele iz Pireja.

Sledeći na listi je krilni centar crveno-belih iz Beograda Boriša Simanić. On je odavno debitovao u ovom takmičenju, još kod Dejana Radonjića u meču sa Real Madridom. Ipak prošle sezone je tek ušao u prvi tim, a tada je Crvena zvezda igrala Evrokup.

Najbolje ocenjeni srpski mladi igrač je plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Peno, koji će kao član Albe nastupiti u EL, posle sjajnih igara u Evrokupu naredne godine.

Listu kompletiraju Tarik Biberović iz Fenerbahčea, Usman Garuba iz Reala, Rokas Jokubaitis iz Žalgirisa, Laurinas Biruitis koji mu je saigrač, Jovel Zosman iz Makabija, te Teo Maledon član Asvela.

Na listi je i još jedan nesuđeni srpski reprezentativac – Deni Avdija. On će biti član Makabija, a nastupa za reprezentaciju Izraela, a njegov otac Zufer Avdija je isticao da je postojala želja da nastupi za Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading