Zbog Lebrona pooštrena pravila u NBA!

Autor:

Sport

21.09.2019

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da je liga uvela nova, pooštrena pravila oko potpisivanja ugovora sa igračima. Čuveni "tampering", pravilo koje ekipama brani da nezakonito pregovaraju sa igračima koji su pod ugovorom, imaće nove kaznene mere.

RepublikaFoto: Ap photo
Lebron Džejms

Protekle sezone je de javnosti bio ljut na igrača Los Anđeles Lejkersa Lebrona Džejmsa i njegovog agenta Riča Pola, kada su se pojavile priče da su uticali na Entonija Dejvisa da zatraži trejd iz Nju Orleans Pelikansa.

Adam Silver je poručio da će nove mere uključiti suspenziju za ljude koji vode franšize, oduzimanje pikova i poništenje ugovora, a sve sa jednim ciljem – da liga bude čista.

- Timovi žele da znaju šta se dešava i kako mogu da posluju i ne želim da trenutna pravila nekoga oštete. Ukoliko se igrač kontaktira od strane drugog igrača ili agenta, njegov tim mora da bude obavešten u naredna 24 sata. Pet nasumično izabranih timova godišnje će biti ispitivano kako bismo bili sigurni da pravilo nije prekršeno- poručio je Adam Silver.

Još jedno pravilo koje je promenjeno ove sezone biće da treneri moraju 30 minuta pre početka utakmice da objave svoj sastav, do sada su to morali da urade 20 minuta pre početka utakmice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading