Evo zašto je Pecarski napustio Partizan!

Autor:

Sport

22.09.2019

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak talentovanog košarkaša Marka Pecarskog iz Partizana, a potom prelazak u FMP uzburkao je košarkašku javnost, a svoje viđenje cele situacije dao je i nekadašnji as crno-belih Goran Grbović.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Pecarski

Prema Grbovićevim rečima, Pecarski od početka nije zatekao pravi razvojni put u Partizanu, što je za uzrok imalo i promene dvojice trenera, ali i ne pronalaženje odgovarajućeg mesta u timu.

- To je njegova odluka, momak ima 19 godina. Ne treba nikoga da osuđujemo, igrači se u principu ne rukovode navijačkim strastima. Marko je mlad, možda i treba da pronađe sredinu u kojoj može da se razvije - rekao je Grbović i dodao:

- Kad je stigao, za njega nije pronađena prava pozicija, nije se znalo šta igra. Desila su se previranja, smena trenera... On nije ni četvorka ni petica, tako da je s njim trebalo da se radi mnogo više. U početku je trebalo da mu se nađe pozicija, a kasnije je sve krenulo lošim putem. Mislim da je on krilni centar, slične je građe kao Novica. Može da bude "in-aut" igrač. Bio je jako veliki potencijal, a očigledno da se tada s njim nije radilo kako treba - naveo je Grbović.

Kako je naveo, Pecarski sigurno nije pogrešio što je odabrao prelazak u FMP.

- Sigurno će posvetiti mnogo više pažnje individualnom radu s njim i pronalaženju prirodne pozicije za njega. Tu je Partizan pogrešio. Da li su ga olako pustili, to je pitanje. To je odluka trenera Trinkijerija i njegova je odgovornost. Ako je tako odlučio, verovatno ima razloga - rekao je Grbović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading