Ništa od derbija, Primorska srušila užasnu Zvezdu u Superkupu ABA!

Autor:

Sport

26.09.2019

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Primorske iz Kopera priredili su prvorazredno iznenađenje na startu ABA Superkupa pošto su savladali Crvenu zvezdu 88:82.

RepublikaFoto: ABA Liga
Dimec, Marinković i Jagodić-Kuridža su dominirali pod košem

Iako su svi očekivali prvi Večiti derbi u sezoni u polufinalu ABA Superkupa, umesto Crvene zvezde na megdan Partizanu ide novajlija u ABA ligi. 

Primorska je vodila tokom celog toka meča, a prva četvrtina je bila jedina u kojoj je Crvena zvezda imala prednost. 

U finišu prvog dela igre crveno-beli su dozvolili timu iz Kopera da im se približi i dođe na samo -1, a u drugih 10 minuta tim iz Kopra je došao do prednosti. 

Treća četvrtina je takođe bila izjednačena, ali je tim Jurice Golemca dominirao pod košem, dok ni Lorenco Braun ni Filip Čović nisu uspeli da organizuju napade crveno-belih na pravi način. 

U poslednjih deset mintua tim iz Slovenije je napravio veliku prednost, a iako je šampion ABA lige uspeo da odigra nekoliko dobrih akcija pred kraj meča, to nije bilo dovoljno za povratak. 

U redovima pobedničkog tima Jagodić-Kuridža je imao 18, a Heris 14 poena, dok je kod Crvene zvezde Davidovac došao do 15.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading