Crno-beli bez daha: Cedevita Olimpija razbila Partizan u poslednjoj deonici i stigla do nove pobede u ABA ligi!

Autor:

Sport

26.10.2019

15:40 >> 17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživelI su poraz u derbiju 4. kola ABA lige na gostovanju u Ljubljani. Cedevita Olimpija slavila je sa 85:69.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija/Jurir Kodrun
Kori Volden

Partizan i Cedevita Olimpija su se već jednom susreli ove sezone, a bilo je tu u ABA Superkupu gde su crno-beli odneli ubedljivu pobedu, rezultatom 99:77.

U ovom drugom meču, Cedevita Olimpija je ostala neporaženi tim ABA lige i posle četiri odigrana kola, pošto su na svom parketu u Stožicama uspeli da slome Partizan i da trijumfuju u neizvesnoj završnici.

Pre početka utakmice, Nikola Janković je dobio sliku na poklon pošto je deo svoje karijere proveo upravo u ljubljanskoj Olimpiji, a zanimljivo je da je on postigao prve Partizanove poene iz igre.

Nikola Janković i Andrija Stipanović bili su glavni strelci svojih ekipa, sve dok Markus Pejdž nije ubacio trojku i prekinuo tu monotoniju. Posle ove trojke, domaći tim hvata zalet i uspešno završava prvi period igre sa prednošću od tri poena.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija/Jurir Kodrun

Na krilima Gordića i Zagorca, Partizan je uspeo da održi priključak, a onda i ponovo da povede kada je Novica Veličković postigao trojku na asistenciju upravo Gordića, da bi Slaven Rimac uspeo da trgne svoj sastav i da na "veliki odmor" ode sa prednošću od 4 poena.

Bilo je veoma neizvesno u nastavku, na momente je delovalo da Partizan može da se vrati, ali su ostali bez daha u ključnim momentima drugog poluvremena, pogotovo se to videlo na sredini poslednje četvrtine, kada su se crno-beli mučili da postignu poene.

Cedevita Olimpija je to uspela da iskoristi, pa su zahvaljujući Marku Simonoviću, Kodi Miler Mekintajeru i Majku Cirbesu uspeli da se odlepe na 10 poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 75:65 i bilo je jasno da će se Partizan teško vratiti u igru.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija

Na kraju je Cedevita Olimpija zasluženo slavila nad Partizanom, rezultatom 85:69 u meču u kom su imali čak 5 dvocifrenih igrača – Simonović i Mekintajer po 15 poena, 14 Stipanović, 13 Cirbes i 11 Blažič.

U redovima Partizana, najefikasniji je bio Gordić sa 13 poena, a ispratili su ga Volden sa 11 i Pejdž sa 10 postignutih poena.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN 85:69

IV ČETVRTINA

10. minut - Ne pogađa ni Pejdž, očajni Partizan u četvrtom periodu. Mekintajer nezaustavljiv. Volden pogađa samo jedan penal. Kraj meča, pobeda Cedevita Olimpije sa 85:69.

9. minut - Još jedni lagani poeni Cirbesa. 83:68.

8. minut - Cirbes se ponovo sjajno snalazi i rešava pitanje pobednika novim poenima. Mouzli polovičan sa linije penala. 81:68.

7. minut - Tomas konačno nešto pogađa, oba penala. Cirbes iz drugog pokušaja ugurava loptu u koš. 79:67.

6. minut - Mekintajer poentira, Partizan u problemu. Izgubio je loptu očajni Tomas, a onda u kontri brutalno zakucavanje Cirbesa, tajm-aut Trinkijeri. Novi lagani poeni za Mekintajera. Još jedan težak promašaj Tomasa. 77:65.

5. minut - Odličan potez Voldena, iznudio je faul Stipanovića pri šutu za tri. Amerikanac pogađa 2/3. Još jedna trojka neverovatnog Simonovića. Mouzli ne pogađa nijedan penal. 71:65.

4. minut - Još jedan promašaj za tri indisponiranog Tomasa. Kažnjava to Stipanović, tajm-aut Trinkijeri. 68:63.

3. minut - Monstruozna blokada Mozlija nad Blažičem. Mekintajer flouterom iz teške pozicije poentira. 66:63.

2. minut - Peiners kasni, nova trojka Simonovića. Peiners zatim promašuje i čist zicer. Na drugoj strani preteruje Simonović pokušajima za tri. Volden je u jednom napadu dva put pokušao i jednom pogodio za tri. 64:63.

1. minut - Simonović postiže trojku u svom stilu. Volden vraća trojku. 61:60.

III ČETVRTINA

10. minut - Boutrajt polovičan sa linije penala, tajm-aut Trinkijeri. Još jedna trojka Pejdža, treća na utakmici za Amerikanca sa srpskim pasošem. Nije uspela domaća ekipa da iskoristi poslednji napad. Posle tri četvrtine Cedevita Olimpija vodi sa 58:57.

9. minut - Novi poeni Gordića, dobro mu je asistirao Pejdž. Na drugoj strani uzvraća Cirbes. 57:54.

8. minut - Fenomenalan potez Boutrajta i četvrti poen. Upisuje se u strelce i Parahovski. 55:52.

7. minut - Krušlin ne pogađa nijedno bacanje. Ne uspevau ni Gordić ni Parahovski da uguraju loptu u koš. Hopkins greši. 53:50.

6. minut - Cirbes blokira Tomasa. Al, onda na drugoj strani Nemac maši zicer. Još jedan sjajan prodor Gordića. 53:50.

5. minut - Lep prodor Gordića. Simonović pogađa iz izuetno teške pozicije. Tomas nije pogodio nijedno slobodno bacanje. 53:48.

4. minut - Zagorac poentira, a na drugoj strani uzvraća Simonović. 51:46.

3. minut - Novi poeni Jake Blažiča. Jaramaz pogađa trojku. 49:44.

2. minut - Nije uspeo Tomas da pogodi trojku, a na drugoj strani novi poeni sjajnog Stipanovića. Zagorac je lepo uposlio Jankovića, a ovaj lagano probacio loptu kroz obruč. 47:41.

1. minut - Sjajno se snalazi Blaži i poentira preko Jankovića. 45:39.

II ČETVRTINA

10. minut - Mozli je sjajno uhvatio ofanzivan skok, a u nastavku akcije Gordić ide na liniju penala i pogađa jedno slobodno. Prvi poeni za Boutrajta. Kraj prvog poluvremena, vodi Olimpija sa 43:39.

9. minut - Tomas je na sebi svojstven način iznudio treći faul Hopkinsa, i pogodio dva slobodna bacanja. Murić se odlično snašao i iz okreta pogađa na isteku napada. 41:38.

8. minut - Murić pogađa trojku. Hopkins pogađa za dva, a onda Blažič krade loptu Jaramazu i poentira u kontri. Tajm-aut Trinkijeri. 39:36.

7. minut - Edo Murić 2/2 sa linije penala. Sjajna akcija Pejdža i Jaramaza i kontra napadu. 32:36.

6. minut - Sjajan alej-up Voldena i Mozlija. 30:34.

5. minut - Volden precizan sa linije penala. Još jedna rampa Zagorca, ovog puta nad Maikom Cirbesom. Mekintajer ponovo sjajno do samog kraja. Jaramaz u kontri upisuje lake poene. 30:32.

4. minut - Janković ne pogađa zicer. Na drugoj strani Mekintajer kažnjava poenima. 28:28.

3. minut - Trojka Novice Veličkovića, vodi Partizan. Sjajna blokada Zagorca nad Blažičem. 26:28.

2. minut - Stipanović nastavlja da muči odbranu Partizana i postiže nove poene. Usledila je tehnička za domaću ekipu, a Pejdž je pogodio bacanje. Ostao je ponovo potpuno sam Pejdž na šutu za tri, i ponovo je pogodio. 26:25.

1. minut - Nije uspeo Gordić na nastavi svoju seriju. Bez koša u ovom minutu. 24:21.

I ČETVRTINA

10. minut - Gordić još jednob oba puta pogađa slobodno bacanje. Sjajna rola Gordića, prevario je Blažiča i pogodio sa poludistance. Kraj prve četvrtine rezultatom 24:21 za domaćina.

9. minut - Blažič pogađa trojku, crno-beli na -9. Gordić precizan sa linije slobodnog bacanja. 24:17.

8. minut - Birčević sa linije penala oba puta precizan. Hopking pogađa trojku za Olimpiju. Nesportska Peinersa. Tajm-aut Trinkijeri. Mekintajer polovičan sa penala. 21:15.

7. minut - Cirbes se sjajno snašao i pogodio uz faul, a zatim i dodatno slobodno bacanje. 17:13.

6. minut - Ostao je sam na trojci Markus Pejdž i pogodio. Simonović precizan sa poludistance. 14:13.

5. minut - Veliki promašaj Zagorca. Lep prodor Jake Blažiča. Birčević pravi faul u napadu. 12:10.

4. minut - Problem za crno-bele, Tomas ima dva faula. Stipanović realizuje oba slobodna bacanja.  Lepa kombinacija Jaramaza i Jankovića, novi poeni za centra Partizana. Stipanović stiže do osmog poena.

3. minut - Stipanović poentira posle skoka u napadu. Na drugoj strani, Zagorac ubacuje prvu trojku na utakmici. 6:8.

2. minut - Zagorac na liniji penala. Oba puta precizan. Stipanović se dobro snašao pod košem Partizana. Sjajno je Tomas pronašao Jankovića, a ovaj upisao lake poene. 4:5.

1. minut - Krenula je utakmica, Partizan je imao prvi napad, ali je Tomas pogrešio. Mekintajer postiže prve poene na meču. Iznudio je Nikola Janković faul Murića, i pogodio jedno bacanje. 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading