Gavrilović blista posle pobede: Želja je presudila i savet Simaniću!

Autor:

Sport

31.10.2019

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda odigrala je ofanzivno najbolji meč sezone i uz atraktivnu igru savladala Himki, a prva zvezda utakmice bio je Boriša Simanić. Trener crveno-belih Andrija Gavrilović je bio ponosan na svoje izabranike, a posebno je pohvalio krilnog centra.

RepublikaFoto: Starsport
Andrija Gavrilović

- Video sam kod svih njih, kod svakog pojedinačno veliku želju da dobiju ovaj meč, da pomognu svom timu u teškom trenutku. U trenutku kad se sve malo ljulja zbog pritiska koje imamo. Boriša, sa svojim vrlinama i manama, sigurno je podložan oscilacijama jer je mlad igrač, a isto tako i talentovan. Počinjao je u postavi i kad nije imao takav učinak. Naravno da jako želim da napreduje u karijeri i za to mu je potreban samo kontinuitet, malo više drskosti koju je i večeras pokazao. Da čak i ako lopta ne uđe, ima načina da bude koristan za ekipu. Kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu- rekao je Gavrilović.

U osvrtu na nastup čitavog tima, pre svega je pohvalio veliku želju.

- Ta želja im je donela kvantitet energije, samopouzdanja... Imali smo težak period iza nas. Sa energijom koju smo imali u prvom delu kontrolisali smo utakmicu, diktirali smo intenzitet i ritam, što je bilo teško pratiti. To je bio ključ utakmice- rekao je strateg crveno-belih.


Da li je ovaj meč Zvezdina prekretnica?

- Nadam se da će biti prekretnica, mada ne očekujem da bude prekretnica od 90 stepeni... Naravno da je za bilo koji tim težak momenat kada izgubi četiri meča zaredom. Utakmica sa Megom bila je isto tako važna i svaka sledeća je važna, sad treba da idemo korak po korak napred i važno je da ti koraci ne moraju da budu veliki, ali da svaki dan budu za po korak napred. Naravno, onda ćemo moći da izgradimo i da pokažemo potencijal ekipe o kome se mnogo pričalo. Malo i prerano- rekao je Gvarilović.
RepublikaFoto: Starsport

Meč je počeo isključenjem Branka Lazića zbog oštrog duela sa Janisom Timom.


- Taj duel ima istoriju i to znam. Branko je vrlo emotivan igrač, ne da na sebe, ne da na saigrače... Mislim da nikad ne bi trebalo odgovarati. Nisam video, neko je stajao između mene i toga, pa nisam jasno video tu reakciju. Ne mogu s tim da se nikako složim. Međutim, u tom trenutku je naš kapiten isključen. To multiplikuje psihološko stanje ekipe. Ili se mobilišemo ili padamo. Tako može to da se pročita. Mislim da je njegovo isključenje multiplikovalo našu želju- rekao je Gavrilović.

Ognjen Kuzmić napravio je još jedan korak ka punom povratku na teren.

- On se vraća postepeno, mi njegov povratak nismo ubrzali, ali je počeo da igra čim je bio u stanju da nastupi tri minuta. Sve to ima svoj početak. Sve što je klub radio ovog leta da bi se on vratio bilo je iz ljudskih motiva, a posle toga znamo da on svojim iskustvom, prošlošću u ovom klubu i posvećenošću sigurno može da nam pomogne. Sve što on radi je za primer. Ako njegova uloga postaje važnija dobija i tim- rekao je Gavrilović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading