ZEMUNCI NAPADAJU SVETSKU TITULU: Srpski basketaši žele da se vrate na tron!

Autor:

Sport

01.11.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle duge i naporne sezone, došao je red da se svode računi i vidi koja ekipa je najbolja na svetu. Ime novog vladara biće poznato posle završnog FIBA 3x3 masters turnira koji je na programu ovog vikenda u japanskom gradu Utsunomiji.

RepublikaFoto: Zemun 3x3
Ekipa Zemunaca

Ekipa Zemun 3x3 jedan je od favorita, a u Zemlji izlazećeg sunca boriće se u B grupi protiv Novog Sada i Prinstona. Zemunci će na ovom turniru nastupati u sastavu Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nikola Vuković i Bogdan Dragović. Upravo će Dragović koij se oporavio od povrede predstavljati veliko pojačanje, a ovaj igrač bio je MVP finalnog turnira pre dve godine, kada je dvojkom u poslednjoj sekundi finala u Pekingu srušio novosađane.

-  Ambicije našeg tima su uvek visoke i na svaki turnir odlazimo da damo sve od sebe. Oba rivala iz grupe su u generalnom plasanu ispred nas, tako da bih njima prepustio ulogu favorita. Nemamo nikakav pritisak, a rezultat će doći ako uspemo da realizujemo sve što smo zamislili- poručio je Bogdan Dragović.

Zemunci su 2017. godine osvojili ovaj turnir i popeli se na krov sveta, a godinu dana kasnije osvojili su četvrto mesto. Oba puta u sastavu je bio Marko Dugošija, a popularni Mr. Dugi veruje da on i saigrači mogu da ponove veliki uspeh.

RepublikaFoto: Zemun 3x3

- Ovogodišnji turnir je nikad jači i svih 12 timova imaju podjednaku šansu da dođu do trofeja. Mi smo napokon kompletirani, povratak Dragovića nam je mnogo doneo i jedva čekamo početak turnira. Obećavam veliku borbu i nadamo se da uz malo sreće možemo daleko da doguramo i ponovimo 2017. godinu- rekao je Marko Dugošija.

Ljubitelji basketa prvi dan turnira mogu pratiti na zvaničnom FIBA 3x3 Jutjub kanalu, dok će mečeve drugog dana (polufinala i finale) prenositi televizija Sport kluba na svom prvom programu i pomenuti Jutjub kanal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading