Vestermanu posle 5 godina srce treperi samo zbog jednog kluba: "Ljubimac Grobara" otkrio šta je pomislio kada je odlazio iz Beograda...

Autor:

Sport

26.11.2019

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubimac "Grobara", košarkaš Fenerbahčea i potencijalni reprezentativac Francuske Leo Vesterman se podsetio "dobrih, starih, vremena" u Partizanu i otkrio šta je pomislio kada je odlazio iz beogradskog kluba.

RepublikaFoto: MN Press
Leo Vesterman i Žofri Lovernj

Vesterman je sa crno-belima osvojio dve titule prvaka Srbije i trofej ABA lige 2013. godine.

- Nije tajna da volim vreme koje sam proveo u Beogradu. Svi smo imali oko 20 godina, a predvodio nas je Dule Vujošević. Svi su bili fenomenalni i mislim da svi imamo takva sećanja iz tog perioda. I posle sedam, osam godina redovno se čujemo iz te generacije. Mislim da sam u Partizanu imao najbolji život koji košarkaš može da ima- rekao je Vesterman u intervjuu za Partizanov Jutjub kanal.

Ističe da se redovno čuje sa Draganom Milosavljevićem i Vladimirom Lučićem, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Gordićem, dok za saigrača Žofrija Lovernja, koji mu je krstio i kćerku, kaže da mu je najbolji prijatelj.

- Bilo nam je lepo, zato smo i ostali bliski. Trudim se da jednom godišnje dođem u Beograd-  naglašava i dodaje da ne bi imao ništa protiv da ponovo obuče crno-beli dres. 

RepublikaFoto: youtube.com/Euroleague Basketball

- Kada sam odlazio upravo sam o tome razmišljao i to poželeo. Osećam da imam posebnu vezu sa Srbijom i sa Srbima. Zauvek ću biti veliki navijač Partizana i zašto da ne - jednog dana se možda i vratim i ponovo zaigram za takve navijače i takav klub- rekao je Vesterman.

On se prisetio najlepših, ali i najtužnijih trenutaka u Partizanu.

- Finale sa Zvezdom je bilo neverovatno. Sećam se da smo nedugo posle toga igrali opet sa Zvezdom u domaćoj ligi, izgubili smo, ali navijači su bili neverovatni, napravili su skroz ludu atmosferu i to mi je jedna od najlepših uspomena. Najteži momenat bila je moja povreda i utakmica koju nisam igrao, ona protiv Cedevite i ona trojka koju smo primili. Bilo mi je teško da gledam tugu na licu navijača i saigrača- rekao je Francuz.

Francuz na kraju kaže da je uživao da dolazi na svaki trening.

- Uživao sam da igram utakmice, svaki dan je bio blagoslov- naglasio je Vesterman.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading