Danilović: Cilj je obe selekcije na OI!

Autor:

Sport

27.11.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da je žreb za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju nije lak, ali da je cilj da se obe selekcije plasiraju na njih.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Danilović, predsednik KSS

- Mogli smo da dobijemo i teže grupe. Svakako je svima najveći cilj da učestvuju na Olimpijskim igrama. Neće biti lako, nadam se plasmanu na Olimpijske igre i žena i muškaraca, a sada se tek vidi koliki je značaj dobijanja organizacije kvalifikacionih turnira - istakao je Danilović.

Potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković takođe je istakla da veruje da će obe selekcije izboriti plasman na Olimpijske igre.


- Žreb je bio organizovan na izuzetno visokom nivou. Naše košarkašice i košarkaši imaće ispred sebe velike izazove pred domaćom publikom jer nema lakih protivnika u ovim kvalifikacijama. U svakom slučaju, verujem da će obe reprezentacije Srbije, seniorke i seniori, spremni dočekati kvalifikacione turnire i da će uz veliku podršku sa tribina obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju - naglasila je Jokovićeva.

Sa Danilovićem je saglasan i potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević, koji je naglasio da košarkaši imaju dobru šansu za olimpijsku vizu.


- Mislim da žreb mogao da bude i teži. U grupi imamo ekipe koje igraju atipično poput Novog Zelanda. Daleko je turnir, ima još sedam meseci, pa nije vreme za neke ozbiljnije prognoze. Italijani su uvek individualno jaki sa NBA igračima, oni predstavljaju najveću opasnost. Nadam se da ćemo igrati u najjačem sastavu i da imamo dobre šanse da plasiramo na Olimpijske igre - rekao je Rakočević.

Košarkašice kvalifikacioni turnir čeka od 6. do 9. februara, a košarkaše od 23. do 28. juna naredne godine. Olimpijske igre na programu su od 25. jula do 9. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading