Ostoja Mijailović otvoreno: Država nam pomaže, ali me nije Vučić doveo!

Autor:

Sport

29.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako ko želi da vodi bilo koji klub, Crvenu zvezdu ili Partizan, mora da ima podršku države kako bi napravio rezultate. Ja u košarkaški klub Partizan nisam došao preko predsednika Aleksandra Vućića, već na poziv partizanovaca, ali sam se kao svaki normalan čovek javio državi i pitao da li bi bilo pametno da preuzmem rukovođenje kluba i tu se predsednik apsolutno nije mešao- rekao je prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović (40) odgovarajući na pitanja navijača na klupskoj televiziji.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Jedno od pitanja ticalo se pojedinih komentara da je Mijailović postavljen na čelo Partizana kako bi crno-beli bili uvek drugi.

- Svima koji govore kako neko nekome može narediti da bude drugi ili mu zabraniti da bude prvi poručujem da su to čiste budalaštine i gluposti. To dolazi iz nekoliko gradskih kuhinja koje su protiv Partizana. Jak Partizan ne odgovara mnogima, od gradskog rivala preko nekih sekcija unutar Partizana pa sve do političkih struja koje su protiv ove vlasti. Borićemo se do zadnjeg atoma naše snage da budemo prvi i niko nas neće sprečiti u tome.

Dug crno-belih uvek je aktuelna tema.

- Ponoviću tešku cifru od 7.136.000 evra, kolika je bila kada smo došli. Dug je od početka ove sezone ispod 3.000.000 sa poreskim dugom, koji uzima veliki deo tog duga. Sada smo u procesu reprograma tog duga, plaćaćemo ga sedam godina. Taj dug smo nasledili, nismo napravili. Kada smo došli, bile su svakakve blokade, od institucija, nekoliko BAT-ova i u 2017. i u 2018. godini. Sada to nije slučaj. Finansije su pod kontrolom, to ne mora nikoga da brine - uverava Mijailović i dodaje:

- U istoriji Partizana nisu sve plate isplaćene kao što je to bilo prošle sezone. I menadžmentu i stručnom štabu i ljudima u klubu i igračima. Sem četiri igrača, gde imamo slučaj da nisu primili jednu platu zbog sudskih presuda koje su došle u tom momentu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Navijače je interesovalo i planiraju li se neka nova pojačanja. Po svemu sudeći, Redži Reding je na korak do Humske.

- Bek šuter je na lekarskim pregledima, ako oni budu pozitivni i ako bude zdrav, ugovor će biti na snazi i klub će se oglasiti saopštenjem o novom igraču. Što se tiče centra, imamo pauzu pred sobom i stručni štab radi na tome. Imamo Jankovića, fenomenalnog Mozlija, mladog Miletića... Nije alarmantna situacija.

Duletu dugujemo još 190.000e!

Ljubimcu "Grobara" Dušku Vujoševiću se i dalje duguje novac, što posebno smeta Mijailovićevim kritičarima.

- Njemu je isplaćeno 210.000 evra, dakle još 190.000 mu se duguje i isplaćuje mu se mesečno kako se isplaćuje igračima. Vujošević voli Partizan, često daje savete, koje znam delimično i da uvažim jer ima dosta znanja. A da li će doći na neku utakmicu, to zavisi od njega. Bio je ranije u klubu, pili smo kafu, ne vidim ništa sporno.

Neću na ručak sa Nebojšom

Svojevremeno Ostoja Mijailović je imao poziv predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića da odu na ručak, ali je on to odbio.

- Ne želim da idem na ručak sa ljudima koji su želeli da stave tačku na Partizan i koji vređaju mene kao predsednika i sve partizanovce. Mislim da mi nije mesto na takvim zajedničkim samostalnim sastancima - rekao je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading