Šakota pred derbi ABA lige: Sličan meč kao sa Valensijom

Autor:

Sport

30.11.2019

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u Evroligi vezala dve pobede, a u ABA ligi mora da poveže mnogo više trijumfa da bi mogla da se priključi najboljim timovima u ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Vrlo važan meč čeka crveno-bele

U nedelju od 17 časova tim Dragana Šakote gostuje Cedevita Olimpiji u Ljubljani, a novi trener crveno-belih ističe da je domaćin jako nezgodan rival.

– Igraju jako brzu košarku, statistički sa najvećim brojem poseda u celoj ABA ligi, što znači da moramo da imamo sličan pristup ovoj utakmici kao i sa Valensijom i da nađemo način da ih usporimo. Naša situacija je takva da u ovom trenutku tražimo samo pobede, kako bi poboljšali našu situaciju na tabeli. Sa druge strane, uzdamo se i u to da smo u uzlaznoj liniji, koliko god da je svaka utakmica nepredvidiva, posebno sa ovakvim rivalom, ali mi ne možemo drugačije da se postavimo u ovom trenutku, rekao je Šakota za klupski sajt.

Crvena zvezda je trenutno peta na tabeli sa pet pobeda i tri poraza, dok je Cedevita Olimpija iznad sa šest pobeda i dva poraza.

Kapiten šampiona Branko Lazić je od dolaska Dragana Šakote u neverovatnoj formi, a on je istakao da će posebno zanimljiv biti susret sa nekadašnjim igračima Crvene zvezde u Ljubljani.

– Jako teška utakmica, i u ovom trenutku za raspored u ABA ligi vrlo važna. Poznajemo se dobro sa većinom igrača Olimpije Cedevite, tu su i naši nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Marko, Jaka i Maik. Igraju dobro, bez obzira na poraz od Zadra, imali su vremena dobro da se pripreme za ovu utakmicu jer se nisu igrale utakmice Evrokupa prošle nedelje. Stil igre koji gaje je sličan onome što nas je očekivalo u četvrtak protiv Valensije. Brza košarka, mnogo napada, mnogo šuteva, i jasno je da ponovo moramo da budemo maksimalno dobri u onome što nam je davalo šanse da pobedimo, pa i pobede poput one u Kaunasu, a to je čvrsta igra sa puno energije. I prethodnih godina kada smo igrali u Sloveniji imali smo dobru glasnu podršku naših navijača sa tribina, pozivam ih I ovoga puta da budu uz nas u ovoj važnoj utakmici - dodao je kapiten Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading