Željko Obradović: NBA je mafija!

Autor:

Sport

09.12.2019

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofeniji trener u istoriji evropske košarke Željko Obradović je istakao da u ovom momentu karijere sebe ne vidi u NBA.

RepublikaFoto: Starsport
Neće u Ameriku

On je naglasio da NBA jeste najbolja liga na svetu, ali da mu je evropska košarka zanimljivija.

- Sada sam zadovoljan životom u Evropi i ne mislim o NBA. Znam da je to najbolja liga na svetu i da je organizacija neverovatna, ali Evropa je proces - bolji smo svake svake sledeće godine... Nemoguće je stići ih zbog novca koji se tamo ulaže, ali je Evroliga na jako visokom nivou. Ova naša košarka je možda zanimljivija od NBA, to zaista misli dosta ljudi . rekao je Obradović za Sportando.

Igor Kokoškov je postao prvi Evropljanin koji je vodio neki NBA tim, al ii dalje evropski trener, sa izgrađenom trenerskom karijerom u evropskoj košarci nije dobio posao glavnog trenera NBA tima.

- Nadam se da će jednog dana jedan evropski trener otići u NBA i pokazati im sve naše veštine - već sada je dosta trenera iz Evrope spremno za to. Prisetite se šta se desilo pre toga: Majk Dantoni je Amerikanac, a rođen je i odrastao u Evropi, Dejvid Blat je Amerikanac, treći Igor Kokoškov koji je tamo radio 20 godina pre nego što je dobio priliku da vodi NBA tim -kaže Obradović i poentira:

- Nema evropskih trenera. Znate zašto - zato što je NBA mafija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading