Maestralni Braun uništio Olimpijakos, uragansko drugo poluvreme Zvezde za novu pobedu u Evroligi!

Autor:

Sport

20.12.2019

17:26 >> 20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos rezultatom 88:81 u 15. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Neverovatna partija Lorenca Brauna

Zvezda je drugi put zaredom savladala "bratski" klub iz Pireja na domaćem terenu u elitnom takmičenju.

Crveno-beli iz Beograda su se time izjednačili sa Olimpijakosom na tabeli sa skorom 6-8 i ujedno prekinuli niz od tri poraza u svim takmičenjima.

Publika u Areni "zaboravila" je da dođe na početak meča i očekivala se zabrinjavajuća atmosfera, ali se dvorana polako napunila pa je domaćin imao solidnu pomoć.

Još jednom ubedljivo najbolji akter meča bio je nezaustavljivi Lorenzo Braun, koji je sa 34 poena vodio svoj tim do pobede u prvom meču posle oporavka od povrede zbog koje je propustio dva meča.

Šampion Srbije je dobro otvorio meč i pogodio tri trojke u prvih nekoliko napada, pa ubrzo došao do prednosti od 11:7.

Ipak, kako se prva četvrtina bližila kraju tako je Olimpijakos sve bolje i bojle hvatao ritam i ubrzo došao do prednosti.

Zvezda u završnici nije imala nikakvih rešenja u napadu pa je na pauzu Oly otišao sa 16:21, a lošu igru crveno-beli su preneli i u drugu četvrtinu.

Veoma brzo i neočekivano gosti su došli do dvocifrene prednosti i u 15. minutu poveli sa 15 poena.

U tim trenucima Ognjen Dobrić je bio jedini koji je bio raspoložen za košarku u redovima domaćina, uz standardno odličnog Lorenza Brauna koji je briljirao od prvog do poslednjeg minuta.

Zvezda je serijom od 7:0 uspela da se vrati na jednocifren minus, ali njihov nalet nije dugo trajao, pa su Pirejci na poluvreme otišli sa +11 (37:48).

Vredi napomenuti da je na manje od dva minuta do kraja poluvremena Čarls Dženkins pogodio prvu trojku ove sezone u Evroligi, posle 18 uzastopnih promašaja.

Zvezda je odlično ušla u drugo poluvreme i zaigrala sa mnogo energije, ali to nije bilo dovoljno da se prednost protivnika potpuno anulira. Lorenzo Braun je vodio reč u napadu i apsolutno se pitao za sve. U par navrata je gubio lopte, ali je generalno neuporedivo više donosio.

Krajem treće četvrtine viđena je "rafalna paljba" Bilija Berona koji je pored Brauna bio najzaslužniji za preokret. Olimpijakos je uhvaćen u crveno-belu defanzivnu mašinu i pravo niotkuda Zvezda je trojkama Berona povela, 61:58!

Branko Lazić je zakomandovao odbranom u poslednjoj četvrtini a napadački arsenal domaćina i dalje je izgledao ubojito.

Olimpijakos je pokušavao da se vrati, ali jednostavno rešenja više nije bilo. Braun je ponovo podigao lestvicu i gosti su doživeli novi poraz.

Braun je meč završio sa 33 poena (11/18 za dva, 2/4 za tri), tri skoka, četiri asistencije i četiri izgubljene lopte, uz indeks korisnosti od 32.

Pored njega istakao se sa 17 poena (4/6 za tri). Branko Lazić je bio odličan defanzivno i imao osam poena, koliko i Džejms Gist, koji je uhvatio i sedam lopti.

Na drugoj strani Brendon Pol je retko kad promašivao i imao 21 poen, a pratili su ga Nikola Milutinov sa 15 poena i 11 skokova i Jorgos Printezis sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti.

Zvezda u narednom kolu, 27. decembra, gostuje Zenitu u Kazanju.

Tok meča mogli ste da pratite uživo putem našeg sajta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 88:81

IV ČETVRTINA

10. minut - Ne pogađa Gist. Pol pogađa oba bacanja. Beron neprecizan, faul GIsta nad Printezisom. Tajm-aut, Šakota. Printezis pogađa oba penala.  Braun polovičan, 34 poena ima. Kraj meča i pobeda Zvezde 88:81.

9. minut - Braun postiže trojku i stavlja tačku na ovu utakmicu. Čeri ne pogađa nijedno bacanje. Težak promašaj Spanulisa, a onda i tehnička za grčkog košarkaša. Lazić promašuje penal. Šetanje Brauna do koša i 33. njegov poen. Pol prekida seriju Zvezde trojkom. 77:87.

8. minut - Ne prolazi Printezis, atraktivno zakucavanje Gista. Veliki promašaj Printezisa. 74:82.

7. minut - Printezis u svom stilu. Zicer promašuje Gist. Printezis ponovo. Težak šut i pogodak Lazića. 80:74.

6. minut - Pogađa uz faul Lorenco Braun, al ne i dodatno bacanje. Milutinov fauliran, precizan oba puta. Neverovatni Braun, 28. poen. 78:70.

5. minut - Još jedna neverovatna trojka Pola. Gist ispravlja Brauna. Preterao je Pol sada. 74:68.

4. minut - Nesportska greška Berona, Milutinov pogađa oba penala. Fenomenalna odbrana Lazića. Tehnička Čerija, Beron precizan sa penala. Gist neprecitan. 72:65.

RepublikaFoto: Starsport

3. minut - Beron sad ne pogađa za tri. Još jedna sjajna odbrana Zvezde i poeni Lazića u kontri. 71:63.

2. minut - Trojka neverovatnog Berona. Ročesti za dva precizan, drži Olimpijakos u igri. Još jedna trojka Berona. Pol ne uzvraća. 69:63.

1. minut - Uspeva Gist da poentira. Rid ne pogađa. 63:61.

III ČETVRTINA

10. minut - Trojka Simanića za izjednačenje. Pol i Rid ne uspevaju da pogode. Neverovatna trojka Berona, vodi Zvezda. Ročesti vraća trojku, posle 30 minuta nerešeno 61:61.

9. minut - Davidovac polovičan sa linije penala. Sjajan alej-up za Rida. Promašaj Berona ispravlja Gist. 55:58.

8. minut - Gazi aut liniju Printezis. Greši i Zvezda, a Nikolau ne daje trojku. Gist ne pogađa nijedno bacanje, ali je Lazić iznudio faul, pa će i on na liniju penala. Lazić za razliku od Gista precizan oba puta. Još jedna greška Olimpijakosa. 52:56.

7. minut - Još jedan promašaj Spanulisa. Neverovatan je Braun, uhvatio je skok u napadu, pa pogodio sa distance. 50:56.

6. minut - Lazić ne pogađa za tri, al ni Čeri ne uspeva na drugoj strani. Lepo se snašao i pogodio Braun. 48:56.

5. minut - Milutinov bez greške sa penala. Greši Braun, a neverovatni Printezis pogađa u svom stilu. Sad pravi korake Braun. Spanulis ne uspeva za tri. 46:56.

4. minut - Faul u napadu Majkla Odža. Ovog puta Spanulis prolazi do kraja i pogađa. Lazić 2/2 sa penala. 46:52.

3. minut - Spanulis ne pogađa za tri. Neverovatni Braun još jednom precizan. Greši Spanulis. 44:50.

2. minut - Prvi poeni za Odža. Odlična odbrana Odža nad Milutinovim. Novi poeni Lorenca Brauna. 42:50.

1. minut - Dženkins promašuje zicer posle ukradene lopte Lazića. Braun, ipak, poentira posle nove greške Olimpijakosa. Printezis se sjajno snalazi pod košem. 38:50.

II ČETVRTINA

10. minut - Loš napad Olimpijakosa. Boldvin bez greške sa linije penala. Neverovatna greška Brauna i laki poeni Pola. Za kraj četvrtine Braun pogađa jedno bacanje, posle 20 minuta Olimpijakos vodi sa 48:36.

9. minut - Još jedna trojka neverovatnog Brendana Pola. Dobrić ne uspeva da uzvrati. 35:44.

8. minut - Braun na drugi obrug postiže nove poene. Milutinov ne pogađa iz teške pozicije. Braun precizan sa poludistance. 35:41.

7. minut - Nova dobra odbrana Zvezde, i trojka Dženkinsa. Tajm-aut Olimpijakos. Printezis promašio. Ne uspeva Braun dodatno da smanji prednost, pa na drugoj strani lagani poeni za Printezisa.

6. minut - Lorenco Braun pogađa oba penala. Boldvin pravi grešku u koracima, konačno jedna uspešna odbrana Zvezde. Ponovo je na liniji penala Braun, i ovog puta bez greške. 28:39.

5. minut - Neverovatna trojka Pola. Novi tajm-aut Šakote. Boldvin bez greške sa linije penala. 24:39.

4. minut - Ročesti pogađa oba penala. Milutinov stiže do novih poena posle promašaja Beroba za tri. Još jedna trojka Dobrića. 24:34.

3. minut - Novi poeni za Vezenkova. Težak promašaj Čovića, Čeri ne kažnjava. Važna trojka Dobrića. 21:30.

2. minut - Pol lagano završava kontru, Šakota reaguje tajm-autom. Beron pogađa za dva. Ročesti je sjajno pronašao Vezenkova i pogodio za tri. Gist ne pogađa. 18:28.

1. minut - Nije pogodio Dobrić za tri. Snažan prodor i poeni za Rida. Greši sada i Gist. 16:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Ponovo je Rid na liniji penala, ponovo polovičan. Gubi loptu Odžo. Trojka Pola kao kazna. Težak promašaj Čovića za tri. Čeri je pogodio za tri, ali po isteku vremena, pa Olimpijakos posle prvih 10 minuta vodi sa 21:16.

9. minut - Dvojka Bilija Berona. Rid pogađa jedan penal. Loš pas Berona. 16:17.

8. minut - Lepo je ugurao Lazića  Papanikolau i pogodio. Trojka Bilija Berona za kraj serije Olimpijakosa. Milutinov bez greške sa slobodnih bacanja posle faula Kuzmića. 14:16.

7. minut - Printezis donosi prednost Grcima. Dva promašaja Simanića u jednom napadu. 11:12.

6. minut - Kuzmić ne pogađa iz baš teške pozicije. Prvi televizijski tajm-aut. Sjajno se snašao Milutinov i pogodio uz prekršaj Kuzmića, precizan je i sa linije penala srpski centar. 11:10.

5. minut - Kratak Braun pri šutu za tri. Promašaji na obe strane. Nisu se razumeli Milutinov i Čeri. 11:7.

4. minut - Lagan prodor i poeni Spanulisa. Uzvraća istom merom Lorenco Braun. Faul u napadu Milutinova. 11:7.

3. minut - Spanulis ne pogađa za tri.  Konjaris precizan za tri posle skoka u napadu Milutinova. Uzvraća trojku Simanić. 9:5.

2. minut - Trojku daje i Braun. Zatim greši Milutinov. Ovog puta nije uspeo da poentira Braun. 6:2.

1. minut - Krenula je utakmica u Štark areni. Meč je počeo trojkom Davidovca. Printezis uzvraća dvojkom. 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading