Stari tandem za nove uspehe: DIVAC I PEĐA NASTAVLJAJU RAD U "KINGSIMA"!

Sport

28.09.2017

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada su zajedno Stojaković i Divac harali terenima NBA lige u dresu Sakramentno Kingsa, u jednom od najboljih perioda za našu košarku, a sada će probati da tim iz Kalifornije vrate u visine najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu sa rukovodećih funkcija.

Peđa i Divac su tandem koji garantuje uspehe

Bivši centar Kingsa Vlade Divac još od 2015. godine obavlja ulogu generalnog menadžera ovog kluba, a danas je saopšteno da će na toj funkciji ostati makar do 2020. pošto je prihvatio novi ugovor.

Kada pomenemo Divca i Kingse, u istom paketu ide i još jedan naš košarkaš Peđa Stojaković, koji je takođe od ranije bio u klubu, ali će sada preuzeti novu funkciju u klubu. Peđa će ubuduće obavljati fukciju potpredsednika za košarkaški i timski razvoj.

Divac nije skrivao da je vrlo zadovoljan što će ostati na funkciji generalnog menadžera u klubu koji mu je, po sopstvenom priznanju, već odavno u krvi.

- Veoma sam uzbuđen što nastavljamo da gradimo ovaj tim sa neverovatnim partnerima. Želim da se zahvalim Viveku (Renediv Vivek, suvlasnik Kingsa) i celoj organizaciji Sakramento Kingsa za njihovu podršku. Zajedno, od vlasnika i menadžmenta, do Dejva (Jerger, trener prim.aut) i tima koji predvodi, svi smo ujedinjeni u viziji budućnosti ovog tima. Radujem se napornom radu i zabavi u budućnosti dok težimo da Sakramento učinimo ponosnim - rekao je Divac.

Kingsi su sproveli temeljnu reorganizaciju ekipe počevši od ovog leta sa ciljem da za nekoliko sezona naprave ekipu kadru za sam vrh NBA lige.

Doveli su iskusne Džordža Hila i Vinsa Kartera, te Džeka Kulija, Džakara Sampsona, Dearona Foksa, Džastina Džeskona, Bogdana Bogdanovića, Herija Džilsa, Markusa Vilijamsa, a iz kluba su otišli Aron Aflalo, Rudi Gej, Entoni Toliver, a u toku prošle sezone i Demarkus Kazins i Omri Kaspi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading