PREBIĆEMO ASVEL KAO ONI NAS U ARENI!

Autor: Todor Petković

Sport

10.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle burnog početka sezone košarkaši Crvene zvezde sve ozbiljnije ulaze u svoj prepoznatljiv ritam. Posle tri vezane pobede u Evroligi, danas ih očekuje nastavak takmičenja u okviru 18. kola protiv Asvela u Lionu (20.45, Sport Klub 1), protiv koga će probati da dođu do devete pobede i ostanu u trci za juriš među top 8 timova Starog kontinenta.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Poznato je da je u prvom delu sezone francuska ekipa uzela skalp crveno-belima (74:72) u Beogradu, u pomalo čudnoj utakmici. Motiva neće nedostajati ekipi sa Malog Kalemegdana, a trener Dragan Šakota zna gde su boljke iz prvog meča.

- Asvel je fizički izuzetno snažna ekipa. U svakom duelu igraju sa mnogo energije i kontakta. Pobedili su nas u Beogradu sa po dva skoka i dve blokade u samom finišu utakmice - istakao je Šakota i nastavio:

- Prebili su nas u Beogradu. Sada mi treba da se upustimo u borbu, da pokažemo da možemo da se nosimo, da odgovorimo skokom i duelima. Da zaštitimo svoj koš na pravi način i da igramo pametno u napadu. Došli smo do igre, imaćemo problem sa drugim plejmejkerom neko vreme, Filip Čović nije trenirao, Čarls još nije tu. Pronalazimo i neka druga rešenja u napadu, ali nikada se ne zna kako će reagovati Asvel nakon dva poraza. Najjača su ekipa Francuske, imaju karakter, trener nije bio tu, bio je bolestan dve utakmice i sigurno će reagovati.

RepublikaFoto: Starsport

Mladog zvezdinog košarkaša Ognjena Dobrića motiviše poraz u Beogradu i zna da moraju drugačije da odigraju od prvog meča.

- U odnosu na prvu utakmicu mislim da ćemo morati malo drugačije da uđemo u ovaj meč. Ne smemo da im dozvolimo da uđu u svoj ritam, atletska su ekipa, spremni su, izuzetno jaki, moramo pametnije da igramo, da nametnemo svoj ritam. Izgubili smo u Beogradu ne tako davno, ali to je motiv više - rekao je Dobrić

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading