Fener vezao dve pobede u Evroligi, ljubimac "Grobara" izdominirao - Real rutinski sa Žalgirisom!

Autor:

Sport

09.01.2020

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su na gostovanju Baskoniju 79:65 u 18. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Obradović

Izabranici Željka Obradovića ostvarili su drugu pobedu zaredom i sada imaju isti skor kao Baski – 7/11.

Fener je od starta meča krenuo odličnu i već na poluvremenu moglo je da se pretpostavi da će ekipa iz Istanbula ostvariti pobedu.

U drugom poluvremenu kontrolisali su ritam meča i na kraju su rutinski priveli utakmicu kraju.

Do pobede predvodio ih je Leo Vesterman sa 21 poenom, Derik Vilijams je postigao 16, De Kolo 11 poena, a nesuđeno pojačanje Partizana Žofri Lovernj igrao je deset minuta i postigao je dva poena, uz skok i dve asistencije.

Dobru rolu imao je i novi centar Malkolm Tomas koji je imao učinak od tri poena, osam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Kod Baskonije istakao se Šengelija sa 21 poenom i Fal sa 18.

U poslednjem meču dana Real je lako pobedio Žalgiris . "Kraljevi" su do starta nametnuli svoj tempo i ekipa iz Kaunasa nijednom nije uspela da se vrati u egal.

Najefikasniji bio je Trej Tompkins sa 20 poena, Fernandes je postigao 17, dok je Kampaco imao 12 i osam asistencija. U poraženom sastavu Lekavičus je ubacio 21, a Vokap 19.


Novu pobedu upisao je i Real Madrid koji je na svom terenu savladao Žalgiris sa 88:82. Rezultat možda oslikava da je bilo drame, što nije tačno, Real Madrid je sa dobrom zalihom ušao u poslednjih nekoliko minuta utakmice, na minut i po do kraja je imao +15, ali je nekako uspeo da ispusti veliku prednost i da pobedi samo sa 6 poena razlike.

Trej Tompkins je imao 20 poena, Rudi Fernandez je dodao 17, kod gostiju Lekavičius 21 poen. 
 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading