Šakota zabrinuo "Delije" posle velikog trijumfa - Milojević: Ljudski je nadati se...

Autor:

Sport

13.01.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je na Novom Beogradu došla do izuzetno važne pobede u borbi za plasman u plej-of ABA lige. Mega se pokazala kao dobar rival samo tokom prvog poluvremena, ali su crveno-beli na kraju zasluženo slavili i u dobrom raspoloženju čekaju izazove u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, ističe da je njegova ekipa želela da podeli minutažu.

- Mi smo hteli da odigramo odgovornu utakmicu, da iskontrolišemo minutažu. Ulazimo polako u povrede, ali to je druga tema. Možda nas je to poremetilo, ali smo uspeli da ostvarimo cilj. Igrači su ispunili očekivanja večeras- rekao je Šakota.

Dejan Davidovac je imao određenih problema, Šakota kaže da ništa precizno ne može da tvrdi.

- Prve reakcije su proizvoljne, ali vredi istaći da imamo par igrača koji su u problemu.

Sa povredama problema imaju i Marko Jagodić-Kuridža i Filip Čović.

- Kod Kuridže znamo da je odsustvo od deset do 15 dana, a za Filipa Čovića ne znamo. To su igrači koji nam fale, no uvek to neko nadoknadi- rekao je Šakota.

Kaže i da je bilo više emocija na terenu, što mu se sviđa, kada je reč o pristupu.

RepublikaFoto: Starsport

- Zadovoljan sam pristupom i to je osnovno. Bilo je više energije i emocije u Evroligi, a malo manje u ovim manjim utakmicama. Pristup je bio dovoljno dobar da Mega nije uspela da to prevaziđe sve to. Nisu uspeli da vežu nekoliko poena- rekao je Šakota.

Trener Mege, Dejan Milojević, istakao je da je Zvezda zasluženo slavila, te da će njegova ekipa pokušati da do pobede dođe na nekim drugim utakmicama, te tako izbori opstanak.

- Da bismo dobili Zvezdu, moramo da igramo mnogo dobro, a oni mnogo loše. Zvezda je odigrala odlično u trećoj deonici. Ovo nisu rivali gde mi treba da tražimo bodove, ljudski je nadati se, ali jasno je da su oni daleko kvalitetniji u ovom trenutku- rekao je Milojević.

Mnogo je bilo drugačije kada je Zvezda "pobegla" na veću razliku.

- Protiv Zvezde su greške skupe i kada izdignu razliku sa pet na 15 poena razlike, drugačije je, potpuno je različit odnos prema igri. Bili su sjajni na šutu za tri poena, a tako nismo mogli protiv njih večeras. To ne bi mogle ni mnogo ozbiljnije ekipe- rekao je strateg Mege.

Nada se Milojević da će se sve vratiti protiv direktnih rivala u borbi za opstanak.

- Nismo imali sreće protiv Cedevite i Zadra, ali nadam se da će se to vratiti kada budu došle ekipe našeg ranga- zaključio je trener Mege.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading