Himki razbio Real i sustigao Zvezdu!

Autor:

Sport

16.01.2020

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje u 20. kolu Evrolige, Himki je u "Mitišči areni" razbio prvaka Španije, što krajnji rezultat ne svedoči, jer je Real u finišu uspeo značajno da smanji zaostatak, na kraju 102:94.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Duel Sehija Ljulja i Stefana Jovića

Gosti su nešto bolje otvorili meč, ali je onda Šved uzeo stvari u svoje ruke. 

Himki dolazi do preokreta i na prvi odmor odlazi sa četiri poena viška, Šved je nastavio sa sjajnom igrom i u drugom kvartalu, odlično je pre svega razigravao svoje saigrače, domaćin je na odmor otišao sa 11 poena prednosti.


Šved je u prvom poluvremenu zabeležio 12 poena i devet asistencija.

U nastavku slična slika, odlična igra Himkija u napadu, Real nije mogao da im isparira, pa je domaćin zadržao dvocifren suficit i pred poslednjih 10 minuta.

Razlika se početkom poslednje deonice popela i na 24 poena, sve je bilo jasno u Podmoskovlju.
RepublikaFoto: Euroleague.net



Real je ipak uspeo da upristoji poraz, ali je Himki svakako upisao jako vredan trijumf. Ovom pobedom ruski tim se izjednačio po broju pobeda sa Crvenom zvezdom, koja u petak protiv Albe ima šansu da još jednom umakne Švedu i drugovima.

Šved je predvodio pobednički sastav sa 21 poenom i 13 asistencija, pratili su ga Buker sa 15, Gil i Tima sa po 13, dok je 11 dodao Jerebko. Dvocifren i Karasjov sa 10 poena, Jović je ubacio šest, uz tri asistencije.

Sa druge strane je raspoložen bio bivši igrač Himkija Džordan Miki, koji je meč završio sa 20 poena, 17 je dodao Kozer, po 10 su ubacili Kampaco i Tompkins.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading