Kobi čitav minut gledao smrti u oči, od spasa ga delilo šest metara!

Autor:

Sport

30.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragično preminula legenda NBA lige Kobi Brajant gledao je čitav minut smrti u oči, saopštili su rezultati istrage! Otprilike toliko padao je helikopter sikorski S-76 u kom je pored Brajanta preminula i njegova ćerka Đijana, uključujući i pilota i još šest osoba. Do ovih rezultata došao je Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja, u čije ime je govorila članica odbora Dženifer Homendi.

Kobi Brajant i kobni helikopter

Ona je saopštila jezive detalje nesreće koja je rastužila čitavu planetu. Helikopter je padao sa visine od oko 700 metara, a Kobija je od spasa delilo svega šest metara, koliko je pilotu Ari Zobajanu falilo da izbegne brdo.

- Helikopter je pao na desetak metara udaljenosti od biciklista koji su se našli na brdu. Dobili smo foto i video dokumentaciju koja će nam pomoći u utvrđivanju vremenskih prilika. Helikopter se nalazio na visini od oko 700 metara. Znamo da je helikopter pao u jednom komadu, pri velikoj brzini. Pad je trajao oko jedan minut. Helikopter je pao na svoje levo krilo. Mesto udara je na oko 300 metara nadmorske visine, nedostajalo im je oko šest metara od vrha brda - rekla je Homendijeva.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dženifer Homendi

 Dalja istraga utvrdiće da li je bilo odgovornosti pilota Are Zobajana.

- Nemamo podatke o tome da li je moguće preživeti takav pad, biće urađena i analiza koja će uputiti na eventualnu odgovornost pilota. Dobili smo informaciju da je pilot za vreme leta sa sobom imao ajped uređaj, koji je pronađen na mestu pada, uz jedan mobilni telefon. Preuzet je snimač trase puta, pronađena je sva očekivana dokumentacija, a dokumentovano je i stanje mesta nesreće. Događaj je moguće rekonstruisati. Olupina je odneta na dalje analize, u toku su razgovori sa operaterima kontrole leta. Obavljen je razgovor sa porodicama pre javnog objavljivanja, porodice su informisane o daljim koracima. Neću komentarisati sadržaj razgovora - navela je Homendijeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ispituju njegovu odgovornost... Pilot Ara Zobajan

Otkriveno je i da helikopter nije imao odgovarajući sistem upozorenja. Takozvani TAWS sistem bi pilotu pomogao da spozna da se nalazi prenisko.

Ovaj sistem uveden je 2004. godine kada se srušio baš helikopter sikorski S-76 u blizini Meksičkog zaliva, ali je 2014. godine Savezna uprava za vazduhoplovstvo odlučila da helikopteri nisu u obavezi da ga koriste. 

Šek u suzama: Nema više mog malog brata

Teško je gledati scene u kojima čovek od 216 cm i 150 kg plače kao malo dete. Ta gromada je Šakil O'Nil, koji se u suzama raspao pred kamerama televizije TNT govoreći o Kobiju Brajantu. Popularni Šek podsetio je na odnos sa Kobijem, koji u igračkim danima nije bio idealan, ali je poručio da je izgubio mlađeg brata.

- Sada sam ostao bez malog brata. Nisam mogao da jedem od tog dana kada se to desilo. Osećam se bolesno, znam da će neki idioti sada da podsećaju na odnos kakav smo on i ja imali. Naš odnos je kao da smo bili braća. Izgubili smo možda i najvećeg igrača u istoriji Lejkersa, neverovatnog košarkaša - izjavio je O'Nil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant i Šakil O'Nil

Brajant identifikovan preko otisaka prstiju

Telo legendarnog košarkaša Kobija Brajanta identifikovano je među devet tela pronađenih u olupini helikoptera koji se u nedelju srušio u blizini Los Anđelesa, saopštili su istražitelji. Brajant je identifikovan zahvaljujući otiscima prstiju, naveli su patolozi i dodali da su identifikovana tela još dva muškarca i jedne žene. Istražitelji rade na identifikovanju još pet tela, među kojima je Brajantova ćerka Ðijana, koja je imala 13 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đijana i Kobi Brajant

Vanesa non-stop u suzama

Udovica Kobija Brajanta Vanesa ne može da završi jednu rečenicu od suza, preneli su prijatelji koji su bliski porodici Brajant.

- Vanesa rečenicu ne može da završi bez plakanja. Sad mora da bude najjača. Dobro se drži zbog svoja tri deteta. Trudi se da na svaki način ćerkama olakša ovaj tužan momenat. Oslanja se na veru. Nije sama, ali će još dugo tugovati - rekao je izvor blizak porodici Brajant.

Vanesa i Kobi Brajant

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading