Mijović: Partizan zaslužuje respekt, biće zahtevan meč

Autor: Tanjug

Sport

08.02.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Budućosti Petar Mijović, pred derbi 19. kola ABA lige, izjavio je da njegov tim očekuej težak duel sa beogradskim Partizanom.

RepublikaFoto: Starsport
KK Budućnost

Crno-beli sutra od 18 sati dočekuju Budućnost u Štark areni, a dva tima trenutno imaju isti učinak od po 14 pobeda i četiri poraza.

 - Očekuje nas teška utakmica u Beogradu, rezultati u oba takmičenja dovoljno govore o snazi Partizana ove sezone. Mislim da u prethodnih pet, šest sezona nisu bili bolji, nisu bili kompletniji i sa nikad većim ambicijama u oba takmičenja. Sa druge strane, kao što sam ranije rekao, mislim da naša pozicija nije slučajna. Mi smo na četiri kola pre kraja na deobi prvog mesta -  rekao je Mijović za sajt reginalnog takmičenja.


Mijović je dodao i da sutrašnji rival zaslužuju najveće moguće poštovanje.

- Kako gledamo da sa pobedom protiv Partizana otvorimo i prvo mesto, tako smo i jako obazrivi prema svemu što nas čeka i nakon ove utakmice s obzirom da se borimo za što bolju poziciju pred plej-of. Sigurno će biti zahtevan meč, Partizan kao klub, trener Trinkijeri i roster koji imaju zaslužuju najveći mogući respekt i mislim da ćemo morati da budemo najbolji ove sezone ukoliko mislimo da odigramo utakmicu koju bi u nekom momentu uveli u naš željeni tok i doveli sebe u situaciju da trijumfujemo u Beogradu. Oni su ove nedelje odigrali već dva jaka meča, protiv Crvene Zvezde i Virtusa. Međutim, ovo su velike utakmice, veliki ulog je u pitanju i mislim da nam to ne donosi neku veliku prednost niti možemo igrati na kartu bilo kakvog umora kod Partizana - zaključio je Mijović.

Košarakaš Budućnosti Petar Popović kaže da je ovo najbitnija utakmica za njegov tim u dosadašnjem takmičenju.

 - Bitna utakmica za nas, znamo šta nosi i od kakvog je značaja. Ovo je najbitnija utakmica do sada, pobednik ce najverovatnije biti na prvom mestu regularnog dela takmičenja. Partizan je u jako dobroj formi, dobili su dosta bitni utakmica i pokazali su da su ozbiljna ekipa. Znamo da ce biti dobra atmosfera, da će biti puna hala, ali mi se spremamo, imali smo sedam dana da se spremimo i dobro odmorimo i jedva čekamo utakmicu u nedelju - rekao je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading