Zvezda je živa, ako eksira Cedevitu!

Autor:

Sport

12.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda će ostati u životu u ABA ligi samo ako eksira Cedevitu! Košarkaši srpskog šampiona odigrali su jedan od gorih mečeva u sezoni u Baru, gde su poraženi od Mornara sa 71:64, i tako sebe uveli u dramatičnu završnicu regularnog dela sezone na Jadranu. Tri kola pre kraja Zvezda, Cedevita Olimpija i Mornar imaju identičan skor, 12 pobeda i sedam poraza. Crveno-belima će sudbina sezone zavisiti od duela protiv mutanta iz Hrvatske i Slovenije.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun
Moraće bolje nego u Ljubljani... Beron u duelu sa Blažičem

Zvezda će 1. marta dočekati Cedevita Olimpiju u Beogradu i, ako uspe da trijumfuje, odradiće gotovo čitav posao jer do kraja ima daleko lakši raspored od direktnih rivala. Tim Dragana Šakote igraće još sa FMP-om u Železniku i Zadrom, pa bar, kad je reč o regionalnom takmičenju, neće izlaziti iz Beograda.

S druge strane, i Mornar i Cedevita do kraja sezone igraju protiv podgoričke Budućnosti, koja je drugoplasirana, i juriće pol-poziciju koju trenutno drže košarkaši Partizana.

Nema sumnje da će za Crvenu zvezdu duel protiv Cedevita Olimpije imati prefiks meča sezone, bez obzira na to što prethodno idu izazovi u Kupu Radivoja Koraća i evroligaški obračuni protiv CSKA i Baskonije.

Jednostavno, ulog je preveliki. Ukoliko se ne domognu plej-ofa ABA lige, crveno-beli će doživeti fijasko kakav nisu u prethodnoj deceniji, pogotovo ako se zna da je trijumf u regionalnom takmičenju jedini put do novog učešća u Evroligi.

Poraz u Baru u takmičarskom smislu i nije toliko bolan jer bi se sve opet svelo na direktan duel protiv Cedevite. Svestan toga je i trener kluba sa Malog Kalemegdana Dragan Šakota.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

- Sa tri pobede kod kuće, odnosno u Beogradu, mi smo i teoretski na toj poziciji na kojoj bismo bili i da smo dobili meč protiv Mornara - rekao je Šakota.

Tri trijumfa podrazumevala bi da crveno-beli u polufinalu najverovatnije izbegnu večiti derbi sa Partizanom. U tom slučaju, usledili bi pakleni obračuni protiv Budućnosti, koja bi imala prednost domaćeg terena.

KO S KIM DO KRAJA

Crvena zvezda:

1. mart

Cedevita (D)

9. mart

FMP (G)

16. mart

Zadar (D)

Mornar Bar

2. mart

Budućnost (G)

7. mart

Krka (D)

15. mart

Mega (G)

Cedevita Olimpija

1. mart

C. zvezda (G)

9. mart

Budućnost (D)

14. mart

Krka (G)

* Domaćin (D)

Gost (G)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading