Zvezda dovela novog pleja, zver iz razvojne lige sa iskustvom iz Evrope!

Autor:

Sport

14.02.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako dobro obavešteni sajt o zbivanjima u taboru kluba sa Malog Kalemegdana RSB nezvanično saznaje, Kalin Lukas (30, 185) novi je igrač košarkaškog kluba Crvena zvezda.

RepublikaFoto: Starsport
Novi igrač na Malom Kalemegdanu

Američki plejmejker predstavljaće veliko pojačanje pred odlučujuće borbe u ABA ligi i Evroligi.

Iskusni plejmejker u Zvezdu dolazi kao slobodan igrač, a prošlu je proveo u NBA razvojnoj ligi gde je na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija.

Svoju evropsku karijeru započeo je u Olimpijakosu u sezoni 11/12, ali tokom sezone bio je otpušten i prebačen u turski Banvit, gde je igrao godinu i po dana.

Nakon dve sezone u Evropi, vratio se u Sjedinjene Države i igrao dve godine u Ajovi iz razvojne lige, gde je između ostalog zabeležio i jedan nastup u NBA ligi u dresu Memfisa.

 Na kraju sezone 14/15 vratio se u Tursku i odigrao sezonu i po u Ankari gde je na 37 utakmica proečno beležio 16,2 poena i 4,8 asistencija. Nakon toga imao je i epizodu u Hapoelu iz Jerusalima.

U razvojnoj ligi odigrao je ukupno 150 utakmica na kojima je prosečno upisivao 18,7 poena i 5 asistencija uz procenat šuta za 2 – 47% i za 3 – 40%.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading