Presavila tabak: Vaenesa Brajant tužila kompaniju koja je Kobiju izdala helikopter, krivi i pilota!

Autor:

Sport

24.02.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga nesrećno nastradalog Kobija Barajanta, Vanesa, tužila je kompaniju koja je posedovala i iznajmila helikopter njenom suprugu

Vanesa i Kobi Brajant

Ona je tvrdila da avion nije nikada smeo da bude stavljen u toliku opasnost, koja je na kraju završena tragično.

U tužbi se navodi da je Ajsland Ekpresu bilo dozvoljeno letenje samo po vizuelnim pravilima leta, a uslovi na dan nesreće nisu pogodni za takvo letenje. Кao što su mediji izveštavali, magla je bila izuzetno niska, a pilot je bio u zaslepljujućim uslovima pre nesreće.

U tužbi se takođe kaže da je pilot vozio 180 kilometara na sat u gustu maglu i u naglom padu, a takođe se ističe da je pilot, Džordž Zobaian, disciplinovan 2015. godine zbog kršenja minimuma vizuelnih pravila leta i to letom u vazdušni prostor smanjene vidljivosti.

Osim toga u tužbi se tvrdi da helikopter nije bio bezbedan, mada se ne kaže šta je bilo nesigurno. To bi moglo biti osnova za tvrdnju da helikopter nije imao sertifikat za letenje po lošem vremenu.

U tužbi se ne navodi iznos tražene štete, ali Vanesa traži kaznenu odštetu tvrdeći da su pilot i Ajsland Ekpresu bili bezobzirni, a odšteta bi mogla biti višemilionska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading