Kako se Bogdanović nosi sa izolacijom? Ne razmišljam o košarci, ovo je strašno...

Autor:

Sport

21.03.2020

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" anketirao je sadašnje i bivše evroligaške igrače o aktuelnoj situaciji i pandemiji koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Sva košarkaška takmičenja u svetu su suspendovana, a na pitanja novinara odgovaralo je desetak igrača, među njima i naš Bogdan Bogdanović, bek Sakramento Kingsa.

- Ovo je šokantno. Svima je neverovatno teško, ali zajedno smo u ovome. Moramo biti disciplinovani i da se trudimo da što više saznamo o novom virusu. Ovo je nova lekcija za naše društvo. Moram da se sa tim suočimo, ali i da budemo svesni širenja i snage virusa- rekao je Bogdanović.

Bogdan kaže da je situacija u Sakramentu slična kao i u ostalim gradovima.

- Isto je kao i u drugim gradovima. Sve prodavnice su zatvorene, a rade samo apoteke i bolnice. Postoji još vise ograničenja u odnosu na prošlu nedelju. Ne možemo koristiti teretane, sve hale su zatvorene i moramo biti strpljivi- dodao je Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea kaže da je teško ostati u formi dok se sve ovo dešava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- U ovim okolnostima ne vežbamo. Hale su zatvorene. Ja pokušavam da budem bolji, to je jedino što mogu da učinim. Pokušavam da održim svoje telo i da spreman dočekam ono što sledi. Najteže od svega je što ne znamo kada će se ovo sve završiti. Morate da budete spremni i da radite na tome kako biste ostali u formi- istakao je Bogdanović.

Bogdan ističe da o košarci neće razmišljati sve dok se situacija sa koronavirusom ne smiri.

- Trenutno sam fokusiran na celu ovu situaciju tj. kako iz nje izvući pozitivne stvari. Ne mislim o košarci. Ne brinem zbog toga. Postoje ljudi koji rade na tome i to je njihov posao – da planiraju raspored kada se sve ovo završi. Šta god da se desi, svi igrači moraju da budu spremni na sve. U ovoj situaciji je teško razmišljati o košarci. Svi su vise usredsređeni na brigu o svojoj porodici. Jedini način da se izborite sa ovim je da ostanete kod kuće 2-3 nedelje ili mesec dana i da sačekate da se virus smiri- zaključio je Bogdanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading