Čovek koji je "izmislio" Jokića spakovao kofere!

Autor:

Sport

09.04.2020

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arturas Karnišovas će i definitivno napustiti Denver Nagetse i zaputiti se u Čikago Bulse!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Litvanac će, kao što se spekulisalo, napustiti poziciju generalnog menadžera Denvera i postaće potpredsednik košarkaških operacija Bulsa od naredne sezone.

Četrdesetosmogodišnjak će na toj poziciji zameniti Džona Peksona, koji se poslednjih par godina nije proslavio svojim odlukama, a tu funkciju je vršio od 2003.

Karnišovas je zaslužan za, pored ostalog, draftovanje Nikole Jokića 2014. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Denver Nuggets
Arturas Karnišovas

- Verovatno niko nije imao veći uticaj na to da Nikola Jokić dođe iz Evrope 2015. godine nego Arturas Karnišovas. On je pomogao Nagetsima da stvore ovaj sastav i bio je ključan deo Denverovog rasta kroz zapadnu konferenciju. Njegov odlazak će se osetit- rekao je novinar "Denver posta" Majk Singer.

Na istom draftu Denver je uspeo da za Daga Mekdermota dobije Gerija Herisa i Jusufa Nurkića putem trejda.

Denver sada kreće u potragu za novim generalnim menadžerom, a spekuliše se da bi na toj poziciji Karnišovasa mogao da nasledi njegov dosadašnji pomoćnik Kelvin But.

Ono zbog čega strahuju navijači tima iz Kolorada je da će Litvanac povesti Srbina u Bulse, što u ovom trenutku nije nimalo realno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading