Navijači crveno - belih to nikada nisu prežalili: Evo kako je Sale Đorđević počeo u Zvezdi a završio u Partizanu

Autor: Telegraf/Republika

Sport

14.04.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Đorđević je iz Partizana lansiran u evropske visine, a navijači Crvene zvezde i dalje ne mogu da oproste svom klubu što ga je pustio u rivalski tabor.

RepublikaFoto: Printskrin
Saša Đorđević

Zanimljivo je bilo da je tata Saše Đorđevića, Bata Đorđević, bio trener Moki Slavniću, koji je potom bio zadužen za Saleta. 

- Da, zbog oca sam počeo u Zvezdi, jer me je neprestano vodio na njihove treninge. Ali, oduvek sam navijao za Partizan. Iz Zvezde sam otišao u tim sa Crvenog krsta, ali su tamo uslovi bili više nego očajni. Na kraju, na svu moju sreću, obreo sam se u timu Partizana. Zaista sam presrećan zbog toga - rekao je tada Đorđević, koji je debitovao uz dojučerašnje idole.

- Do juče sam ih bodrio sa tribina, bio sam samo posmatrač onoga što se događalo na terenu, a sada sam učestvovao u direktnom formiranju rezultata i igre. Bio sam i navijač fanatik, nijednu utakmicu nisam propuštao i bio sam jedan od najgrlatijih navijača.

U večitom derbiju protiv Crvene zvezde, tadašnjem treneru rivala, Ranku Žeravici, otpevao je pesmu "Neki novi klinci".

- Čuj, ja sam živeo za taj derbi, prvo što su nas prerano otpisali, zatim što su govoril ida ćemo Zvezdi pokloniti bodove. Nikad lepše nisam pevao nego taj Đoletov song.

Zanimljivo je i viđenje sebe u reprezentaciji u to doba.

- Za sada smo u Jugi jaki što se tiče bekova. Imamo braću Petrović, Zorkića i druge. Ali, Dražen je nedostižan, barem za sada. A moje vreme tek dolazi, igrao sam za juniorsku i kadetsku reprezentaciju, preostaje da kucamo na vrata tima sa državnim grbom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading