Bivši kapiteni večitih rivala Milosavljević i Simonović: Slavićemo Vaskrs preko video-poziva!

Autor:

Sport

17.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada su bili ljuti rivali na terenu u duelima Crvene zvezde i Partizana, često su igrali u istom dresu, kao i sada u španskoj Unikahi, ali Marko Simonović (33) i Dragan Milosavljević (30) uvek su, pre svega, bili dobri prijatelji. Igrom sudbine, nekadašnji kapiteni večitih rivala su ovog Vaskrsa prepušteni samo jedan drugome.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Milosavljević i Marko Simonović

I Simonu i Gagiju su porodice ostale u Srbiji, dok su oni u karantinom zapečaćenoj Malagi. Obojica u razgovoru za Srpski telegraf potvrđuju da, kad već nisu sa najmilijima, nisu mogli da dobiju boljeg druga da sa njim provedu najveći praznik.

TEŠKO BEZ CRKVE

- Nije mi prvi put da sam bez najmilijih na Vaskrs, dešavalo mi se to i ranije tokom karijere. Sada mi kao verniku to dodatno teško pada jer neću otići do crkve. Sada ću se sa najmilijima videti preko video-poziva i konferencijske veze jer ni oni nisu svi na jednom mestu. Nije to lako, ali bolje da ostanemo svi kod kuće, da se žrtvujemo ove godine, a, bože zdravlja, biće prilike da slavimo zajedno i da idemo na liturgije - istakao Simonović i otkrio koliko mu znači što je baš Milosavljević tu:

Policija kontroliše saobraćaj na ulicama Malage

- Ovu nedelju ću provesti sa Gagijem, imamo način kako da odemo jedan kod drugog iako je napolju zabranjeno kretanje, osim do prodavnice ili apoteke. Zanimljivo je to što smo bivši kapiteni Zvezde i Partizana, ali kod nas te podele nikad nisu postojale. U karijerama smo bili rivali na terenu, pa saigrači u reprezentaciji i sada igramo obojica u Unikahi. Mi smo, pre svega, dobri drugovi, puno vremena provodimo zajedno u Malagi i zato mi je Gagijevo prisustvo veoma važno.

Prazne ulice Malage

RAZGOVORI UZ KAFU

Isto mišljenje deli i nekadašnji bek Partizana. On je u razgovoru za Srpski telegraf otkrio i plan koji je smislio, mada priznaje da ni sam ne veruje da će ga sprovesti u delo.

- Ušli smo zajedno u određenu rutinu. Pre podne treniram, posle gledam neki film ili seriju, a kada Simke završi sa treningom, popijemo kafu zajedno. Puno mi znači što je ovde, što imam sa kim da popričam o svemu. Eto i Vaskrs ćemo provesti zajedno. Ko zna, ako potraje karantin, možda Simke postane grobar - kaže Milosavljević, koji bi ipak više voleo da izolacija ne traje toliko dugo:

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Simonović u dresu Crvene zvezde

- Nedostaju mi porodica i ostali prijatelji. Stvarno bih voleo da se ovo završi što pre, pa da nam se životi vrate u normalu - dodao je iskusni bek.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Milosavljević u dresu Partizana

Marko: Trčim u podzemnoj garaži

Održavanje forme i ispunjavanje slobodnog vremena najveći su problemi sa kojim se svi sportisti suočavaju. Marko Simonović je ritam uhvatio prvih dana karantina.

RepublikaFoto: Starsport
Marko SImonović

- Disciplinovan sam, imam satnicu obroka, čitam knjige, gledam predavanja o košarci, a treniram svako po podne, sem nedeljom. Napolje ne mogu, zato trčim u podzemnoj garaži svoje zgrade. Pritom nam je klub dozvolio da ponesemo kući iz teretane šta želimo. Tako da imam sobni bicikl, tegove, olimpijsku šipku. Svi se nadamo da ćemo uskoro u hale, da će se takmičenje nastaviti - kaže Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading