Željkove mentalne igre: Zbog Žoca je plakao, Bodiroga ga tešio i na kraju je bio najbolji igrač i osvojio Evroligu!

Autor:

Sport

20.04.2020

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno 20 godina od osvajanja Evrolige 2000. godine, o tome su se prisetila trojica tadašnjih igrača Panatinaikosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Fragkiskos Alvertis, Oded Kataš i Joros Kalacis su bili jedni od trojice koji su tada, pod "palicom" Željka Obradovića, postali šampioni Evrope.

Rezultat u finalu odigranom u Solunu je bio 73:67 za PAO protiv Makabija, a posebno se istakao Kataš, koji je "ubio" svoj bivši tim.

Kataš se prisetio saradnje sa Obradovićem, koji je bio neumoran i striktan od samog početka svoje karijere.

- Obradović je bio veoma striktan prema meni. Plakao sam posle jednog treninga, a Bodiroga, Alvertis, Kalacis i Đentile su mi rekli da ćemo svi zajedno da odemo i da popričamo sa trenerom. Rekao sam im da je okej, sve je u redu. On je samo želeo da učini da dam 100 odsto od sebe - otkrio je 45-godišnji Izraelac kako ga je ŽOC "mentalno opteretio", a Alvertis je na tu priču dodao:

- Stvarno ga je 'razbijao'. Stvarno jeste. Ali, bio sam siguran da je to iz dobrog razloga... I šta se dogodilo? On (Kataš) je postao najbolji igrač u finalu - istakao je 45-godišnji Grk.

Obradoviću je to bila prva od čak pet titula sa "zelenima" iz Atine - i to odmah nakon što je došao u ekipu. Trenutno je, sveukupno, na cifri od devet trofeja šampiona Evrope.

- On nikada nije imao ništa protiv nikoga posebno. To je bila taktika. Bio sam sa Obradovićem 13 godina. Video sam skoro sve, ali kada se nešto u trenutku desi vi ne shvatite šta se u stvari dešava. Ne možete da razmišljate kao što je on. Ali, posle nekoliko meseci ili godina, kada razmislite o tome šta se desilo, shvatite da je bio 100 odsto u pravu. On je znao - zaključio je aktuelni generalni menadžer Panatinaikosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading