Dončić se vratio u Sloveniju: Ne žalim, kod kuće je najbolje

Autor:

Sport

26.04.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon povratka kući, slovenačka košarkaška zvezda govorila je o planovima za budućnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Luka Dončić je napustio SAD i vratio se u Sloveniju zbog pandemije koronavirusa i sa nestrpljenjem čeka bolje vesti i povratak u Dallas.

On je ove sezone bio neverovatan sa Maveriksima, a njegov glavni motiv je:

 - Motiviše me isključivo to što mogu da pomognem timu da postane NBA prvak. Ta pomisao mi daje snagu na parketu i to me motiviše da svakoj utakmici dam 100 posto - kazao je Dončić.

Iako su stručnjaci i novinari već započeli poređenja sa košarkaškim divovima, poput Majkla Džordana, LeBrona Džejmsa i drugih, ovo je, kaže, samo dodatna motivacija, a ne pritisak.

- Znam da se od mene u svakoj utakmici očekuje puno, i naravno da mi sva ta poređenja laskaju, budući da sam odrastao diveći se tim ljudima sa kojima me sada porede. Od svakog sam ponešto uzeo i naučio, ali nema pritiska, još uvek mi je najvažnije da uživam na terenu, a poređenja smatram dodatnim izazovom i motivacijom da budem bolji iz utakmice u utakmicu.

Govorio je i o pandemiji koronavirusa.

- Za mene je to bio veliki šok. Vesti smo saznali tokom meča. Nikad ne biste pomislili da će ovaj virus biti ovolike veličine. Bilo je teško shvatiti i primiti ovu vest.

Ističe da je vreme u karantinu provodio igrajući igrice i gledajući određene serije, ali takođe je često bio na vezi sa svojim saigračima i prijateljima.

O povratku u Sloveniju.

- Znao sam da je to bila najbolja odluka i nisam pogrešio. Znate kako kažu, kod kuće je najbolje.

Šta je uradio prvo po dolasku u Sloveniju?

- Prvo sam bacio loptu prema košu ispred svoje kuće, a onda sam otišao da spavam jer nisam mogao da zaspim u avionu. Sada sam u ritmu, održavaću formu do povratka na parket.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading