Zašto Majkl Džordan ima žutu boju očiju?

Autor:

Sport

06.05.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok ljubitelji košarke uživaju u dokumentarnom filmu "Poslednji ples" o slavnoj generaciji Čikago Bulsa i stvaranju mita o Majklu Džordanu, počele su i polemike o - boji očiju legendarnog košarkaša.

RepublikaFoto: youtube.com/ShadyGizzy
Majkl Džordan

Primetno je da su njegove oči mutne, sa upečatljivom nijansom žute boje. Zašto je to tako - pokrenule su se spekulacije.

Postoje oni koji tvrde da Džordan pati od žutice, bolesti koja uzrokuje da koža i sluznice postanu žućkaste zbog povećanja bilirubina u krvi, kao posledica određenih poremećaja jetre.

Bolesti jetre poput hepatitisa i ciroze, takođe, izazivaju takvu boju očiju. 

Komplikacije i disfunkcije u pankreasu, prisustvo bubrežnih kamenaca, unos nekih lekova, anemije, višak stresa ili genetske komponente mogu da budu razlozi.

Postoji mišljenje da je reč o lošoj ishrani i konzumiranju alkohola.  U svakom slučaju, Džordan ne privlači pažnju samo zbog svoje uloge u "Poslednjem plesu", već i zbog svog pogleda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading