Čović upozorava: Ko garantuje da neko od njih ne može da se zarazi, dva igrača su imala probleme!

Autor:

Sport

07.05.2020

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, kaže da će igračima biti potrebno više od mesec dana kako bi se vratili u formu. On je otkrio da je među porodicama dva igrača bilo zaraženih koronavirusom, a nažalost i preminulih.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Crveno-beli su u četvrtak započeli testiranja na Covid-19 svih u klubu.

- Danas smo krenuli sa testiranjem svih igrača, trenera i zaposlenih. Nastavlja se posle sa mlađim kategorijama. Prvo je urađeno komplento vađenje krvi, kompletna analiza krvne slike, sada se testiraju na Covid-19. Oni koji su negativni, nastavljaju dalje fiziče testove u ponedeljak i tek onda možemo da krenemo sa radom- rekao je Čović u Jutarnjem programu TV Prva.

Čović kaže da je zdravlje na prvom mestu.

- Oni su 28 dana bili u svojim karantinima, pošto su bili u Madridu. Srećom nisu igrali sa Realom koji je imao pet zaraženih. Na prvom mestu je zdravlje, a sve ostalo ćemo videti. Treninzi kreću negde od utorka i biće na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu. Nama je još uvek rizično u parkovima i na nekim drugim mestima jer želimo da sačuvamo tu našu zajednicu i da prođemo bez problema- dodao je Čović.

Čović ističe da svi čekaju odluku Evrolige 24. maja o nastavku ili prekidu takmičenja.

- Bez mesec, mesec i po dana rada nećemo moći ništa da uradimo. Period od utorka kada oni kreću je najrizičniji period. Postepeno doziranje i uvođenje u trening, oni faktički ništa nisu radili. Svaki dan ćemo ih pratiti. Ko nama garantuje da neko od njih ne može da se zarazi? Zvezda se zalaže da se završe prvenstva, to ćemo znati posle 24. maja. Treba biti realan da Evroliga i svih ostali klubovi imaju dosta stranaca. Naša dva igrača npr. imaju probleme, ne oni, već njihove porodice, mislim da su se dogodili i neki smrtni slučajevi... U svakom slučaju tu smo, krenuli smo da radimo- zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading