"Bulsi su nam slali Plejbojeve zečice uoči finala plejofa '98."

Autor:

Sport

24.05.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko dana završio se dokumentarac "Poslednji ples", koji je dočarao najslavniju franšizu u istoriji košarke i NBA-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Džordan

Reč je o slavnoj generaciji Čikago Bulsa koju je predvodio Majkl Džordan kroz dokumentarac koji je "iz senke" sam i režirao.

U mnoštvu dogodovština iz tog vremena kada je sport ipak bio drugačiji, pojavio se i jedan novi, a prepričao ga je bivši centar Jute Džeza protiv kojeg su Bulsi igrali slavno finale 1998. godine.

Antoan Ker prisetio se zanimljivog detalja.

- Ljudi iz Čikaga uvek su pokušavali nešto da izvedu. Tako su se na našim vratima noć pre utakmice pojavile Plejbojeve zečice sa tortom. Nosile su kaputiće, a kada bi vam dale komad torte skinule bi po komad odeće i onda... dobrodošli u Čikago! - rekao je on.

- Ponudile su da zajedno provedemo noć, ali za mene to nije bila opcija. Naravno, da ste mladić i da je jedina stvar koju možete zamisliti pre utakmice lepa žena... torta je bila jako dobra - rekao je Ker uz smeh.

Bulsi su te godine dobili Džezere 4-2. Bila je to sezona u kojoj je Džordan peti i poslednji put osvojio titulu MVP-a, ujedno i poslednja sezona u Čikagu pre nego što se 2001. vratio iz penzije u dresu Vašington Vizardsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading