(VIDEO) Bogdanović o trojci za pobedu protiv Lejkersa, najboljem defanzivcu NBA i trenerskoj karijeri!

Autor:

Sport

01.06.2020

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović već nekoliko nedelja unazad organizuje uživo program na Fejsbuku na kojem igra igrice, pritom skuplja donacije za humanitarnu pomoć i odgovara na pitanje navijača. Srpski košarkaš u saradnji sa "United nation foundation", koja skuplja donacije za borbu protiv koronavirusa, prikuplja sredstva koja će otići onima kojima je najpotrebnije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Član najbolje postave Mundobasketa 2019. godine pričao je o čuvenom košu protiv Los Anđeles Lejkersa kada je pogodio za pobedu uz zvuk sirene.

- Gledao sam i Peđu i Divca kako igraju protiv Lejkersa, svašta mi je prolazilo kroz glavu, ali sam uspeo da se skoncetrišem i zamislim pokret koji sam milion puta ponovio na treningu. Nedelju dana pre toga sam se šalio sa pomoćnim trenerom, rekao mi je: "Ajde da vežbamo neki šut (step bek) i mora da daš koš za pobedu". To smo radili. Otvorila mi se šansa posle nedelju dana (da ponovim taj pokret), imao sam sreću da nisam dugo čekao. Još jednom se potvrdilo da se rad isplati - rekao je Bogdan Bogdanović.

Kada je reč o najboljem defanzivcu u NBA, izdvojio je par imena:

- Kavaj Lenard, Entoni Dejvis, Pol Džordž, Markus Smart, to je otprilike to. Smart je jedan od najboljih kradljivaca lopte - istakao je košarkaš Sakramento Kingsa.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Markus Smart (levo)

Navijače je zanimalo da li vidi sebe kao trenera u budućnosti.

- Vidim sebe kao nekog tipa koji će ostati pri košarci. To je nešto što me ispunjava i čini me srećnim. Videćemo šta će biti dalje. Ipak je život nepredvidiva priča, ko zna šta će mi se sviđati za deset godina. Ne planiram da ranije završim karijeru - iskren je reprezentativac Srbije.

Na pitanje da li je očekivao da će biti u "Timu dekade", Bogdan Bogdanović je rekao da nije, dok je na pitanje sa kojim košarkašem bi voleo da igra pik-end-rol kazao da bi to voleo da bude Nikola Milutinov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading