Rađa o Draženu: On meni mater, ja njemu...

Autor:

Sport

08.06.2020

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadnja Draženova utakmica protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. I naravno da se pri kraju utakmice nas dvojica posvađamo zbog gluposti, napisao je Rađa

RepublikaFoto: Telegraf/NMandić
Dino Rađa

Prošlo je 27 godina od smrti jednog od najboljih košarkaša bivše Jugoslavije, Dražena Petrovića. U predvečerje 7. juna, crveni Golf, kojim je upravljala Draženova devojka Karla Šalanci, udario je u kamion koji je izleteo sa suprotne trake. Petrović je izleteo iz automobila i preminuo na mestu.

O njemu su ispričane brojne priče, a penzionisani košarkaš Dino Rađa, ispričao je jednu zanimljivu priču koja dokazuje kakva osoba je bio Dražen. Upravo ono što je bio i veliki Majkl Džordan. Borac koji je u svojoj glavi uvek pobednik i koji se nikada neće predati.

RepublikaFoto: youtube.com/nbastar

- Teško je napisati nešto o Draženu što već nije bilo napisano. Ipak nakon gledanja "Poslednjeg plesa", moram da napravim poređenje. Neću pričati o igračkim kvalitetima jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve što je u Džordanovoj glavi to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato je i bio to što je bio. Pobednik iznad svega. Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule, ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa napred. Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvesno. Ko je tada imao pojma o bilo čemu. I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo ko zna. Zadnja Draženova utakmica protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. Niko nije ni trebalo da igra. Međutim to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice, koju smo izgubili, nas dvojica posvađamo zbog gluposti. Ko kome nije dodao, ko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više tona. I onda sutradan taj nesrećni put. Ranom zorom sedimo on, ja i Stojko za istim stolom i pijemo kafu. Kaže on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu. Nema veze šta igraš, važno ili ne, uvek si morao da budeš na sto posto. Zato i je bio veliki vođa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading