Misterija će ostati večna: Aco Petrović OTKRIO šta je pronašao u Draženovom novčaniku nakon tragedije!

Autor:

Sport

08.06.2020

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dražen Petrović poginuo je 7. juna 1993. godine u Nemačkoj, u saobraćajnoj nesreći, kada se vozilo kojim je upravljala njegova devojka Klara zakucalo u kamion. Njegov rođeni brat Aleksandar Petrović trenutno obavlja funkciju selektora brazilske košarkaške reprezentacije, a u razgovoru za hrvatske medije govorio je o svom bratu.

RepublikaFoto: youtube.com/NBA
Dražen Petrović

Popularni "Aca Trica" je otkrio je šta je pronašao u Draženovom novčaniku posle nesreće.

Kada je popularni "košarkaški Mocart" nosio dres Portlanda, pojavila se mogućnost da napusti NBA ligu i vrati se u Evropu i zaigra za Panatinaikos, koji je tada predvodio trener Željko Pavličević, a igrao njegov veliki prijatelj Stojko Vranković.

Interesovanje je pokazao i Hjuston, koji je tada trenirao strateg hrvatskih korena Rudi Tomjanovič.

– Dražen je u svojoj rekordnoj NBA utakmici Hjustonu dao 44 koša i Rudi je bio svestan šta Dražen može da mu donese. Uostalom, nakon nesreće, ja sam u Draženovom novčaniku pronašao papirić na kojem su pisala imena četiri kluba: Njujork Niksi, Nju Džersi Netsi, Hjuston Roketsi i Panatinaikos - kaže Aleksandar Petrović.

Nažalost, nikad nismo saznali šta bi bio Draženov izbor.

– S obzirom na to kako je živeo i da je iza njega bila najbolja sezona u karijeri, ja sam uveren da su pred njim bile njegove najbolje godine. Nažalost, nikad nismo saznali dokle bi ga to dovelo - istakao je Aco za "Večernji list".

Podsetimo, Dražen je bio jedan od najtalentovanijih košarkaša s ovih prostora. Već sa 15 godina debitovao je za prvi tim Šibenke.

Sa 19 godina doneo je i titulu prvaka Jugoslavije ovom klubu, ali je dan kasnije meč protiv Bosne poništen, a kako Šibenka nije želela da se pojavi na ponovljenom susretu, titula je dodeljena Bosni.

U Cibonu je prešao 1984. godine, koja je predvođena Draženom Petrovićem dva puta postala prvak Evrope uz osvojen jedan Kup pobednika kupova. Potom je godinu dana proveo u Realu da bi se zatim oprobao i u NBA ligi.

Najpre u Portlandu, gde u konkurenciji Klajda Drekslera i Terija Portera nije dobio pravu šansu. Usledio je prelazak u Nju Džersi i tada je krenula Draženova američka bajka.

Kada je konačno dobio šansu u Nju Džersiju, ubacivao je prosečno 24,3 poena po utakmici, što ga je svrstalo na 20. mesto u najjačoj ligi na svetu.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Univerzijadu, prvenstvo Evrope i sveta. Osvojio je sve osim Olimpijskih igara, a igrao je u jednom takvom finalu, 1992. u dresu Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading