"Vratiću se u Partizan"!

Autor:

Sport

27.06.2020

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Partizana Žofri Lovernj najavio je povratak među crno-bele, ali kaže da je još uvek rano da se to dogodi.

RepublikaFoto: instagram.com/bogdanbogdanovic
Davis Bertans - Bogdan Bogdanović - Žofri Lovernj

- Uvek sam govorio da želim jednog dana da se vratim, ali sada nije vreme. Imam 28 godina i karijera je još preda mnom. Videćemo šta nosi budućnost, ali realnije je da dođem za nekoliko godina – rekao je Žofri Lovernj za banjalučke "Nezavisne".

Više informacija iz rubrike sport pročitajte OVDE.

Podsetio je i da je mnogo pre dolaska u Partizan, što je bilo 2012, pratio beogradki klub.

- Gledao sam ih kad su bili na fajnal-foru Evrolige u Parizu. Navijači su me oduševili i navijao sam za Partizan. Uvek sam voleo da autsajder pobedi favorita. Posle sam na Jutjubu gledao klipove o navijačima i bio sam oduševljen. Šalio sam se s Leom Vestermanom, s kojim sam tada išao u školu, da ćemo zajedno u Partizan. Naravno, to je tada bila samo šala, a na kraju se to i desilo, što je neverovatno - iskren je 28-godišnjak.

RepublikaFoto: MN Press
Leo Vesterman i Žofri Lovernj

U Partizanu nije samo košarkaški napredovao. Uz Duška Vujoševića koji mu je, kao i svim igračima, preporučivao knjige za čitanje, savladao je još jedan problem.

- Bio sam disleksično dete, uvek sam imao problema da čitam. Čitanje me tada nije mnogo zanimalo. Dule mi je dao dve-tri knjige i pročitao sam ih, iako nije bilo lako. Pošto sam imao problema, knjige sam "čitao" tako što sam ih slušao. Tu su počeli problemi, pošto nisam mogao da nađem sve knjige koje sam želeo da pročitam pa sam počeo da čitam sve više i više. I sada čitam sporije od većine ljudi, ali je mnogo bolje. Čitam sve više i više i veoma sam zadovoljan - istakao je Francuz.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Žofri Lovernj u dresu Fenerbahčea čiji je član od 2018. godine

Pričao je i o zdravstenim problemima koji su ga zamalo koštali karijere profesionalnog košarkaša.

- Između 16. i 18. godine sam imao teške povrede. Mislio sam da ću prestati da igram. Nešto su mi otkrili na stopalu i morao sam na operaciju. Nije mi bilo lako. Nisam bio profesionalac, ali sam sanjao da igram. Dve godine sam trpeo bol i nije bilo rešenja. Osim toga, imao sam i operaciju na stomaku, koja je bila veoma ozbiljna. Naravno da me bio strah. Kada je u pitanju stomak bojao sam se za život, ali srećom sve je prošlo kako treba – zaključio je reprezentativac "trikolora".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading