NIKOLIĆ POSLE 117:104: Odbrana još ne funkcioniše kako sam ja zamišljao

Autor:

Sport

21.10.2017

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić izjavio je da je zadovoljan pobedom nad Igokeom, ali je istakao da ga brine odbrana svog tima.

RepublikaFoto: http://kkpartizan.rs
Nikolić je imao šta da zameri igračima

Partizan je na svom terenu slavio sa 117:104.

- Odbrana još ne funkcioniše kako sam ja zamišljao. Znao sam kakvi su, dobili su Budućnost i Cedevitu koji su, uz Zvezdu, najbolji u ligi. Imaju NBA igrača, nadao sam se da ćemo biti bolji u odbrani, ali nije bilo tako. Već sam pričao da ne razigravaju plejmejkeri, nego da razigrava ekipa. Oni su dali 27 i 30, ali su i ostali pogađali. U odbrani je teško, oni nisu navikli na individualnu odbranu i to moramo da radimo. Sve što smo postavljali u odbrani – ništa nije prošlo. Imamo dosta posla, radićemo u hodu jer stalno putujemo, ali ćemo se spremiti. U principu, zadovoljan sam kada dobijemo - rekao je Nikolić.

Partizan će u nastavku sezone biti jači za Samarda Semjuelsa. 

 - On je sigurno dobar igrač, ali ćemo videti kako će da se ponaša. Još nije odradio nijedan trening. Napadački je stabilan, ali ćemo videti kako ćemo braniti pik-en-rol sa njim. Krupan je i ako se bude ponašao kao Miler i Vilijams-Gos, biće dobro. Razgovarao sam sa njima o igri, tražio sam im da razigravaju ekipu. Ispunili su sve što je trebalo i nadam se da će ovako igrati u kontinuitetu - naveo je Nikolić.

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić nije bio zadovoljan odbranom na meču sa Partizanom.

- Ne znam šta da analiziram, ovo nije košarka koju sam ja praktikovao. Moji timovi su igrali odličnu odbranu, mislim da nismo bili nervozni, dali smo 104 poena, ali nismo igrali odbranu. Ne znam zašto nismo igrali odbranu. Posle prethodnog poraza sam rekao da sam ja krivac, ali sada će igrači morati da se uozbilje ako misle da i dalje budu igrači Igokee. Imaju Vilijams-Gos i Miler kvalitet, ali smo morali bolje da ih branimo. Moraćemo dobro da analiziramo večerašnju odbranu - rekao je Bajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading