LEGENDA CRVENO-BELIH OČEKUJE VRHUNSKE REZULTATE: Zvezda ide na fajnal-for Evrolige!

Autor: Marija Stefanović

Sport

08.07.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će biti najuspešnija sezona u novijoj istoriji kluba. Čović odlično radi posao, vidi se da se sklapa moćan tim

RepublikaFoto: Telegraf/DKadić
Vladimir Cvetković

Košarkaši Crvene zvezde naredne sezone će ispisati istoriju i plasirati se među četiri najbolja tima u Evroligi, poručuje za Srpski telegraf legenda crveno-belih Vladimir Cvetković (79)!

Bivši košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana i kasnije najuspešniji funkcioner fudbalskog kluba iz Ljutice Bogdana smatra da su crveno-beli postavljanjem Saše Obradovića na mesto trenera, a zatim i dovođenjem kamerunskog centra Lendrija Noka (26), plejmejkera Korija Voldena (27) i beka Džordana Lojda (27), pokazali da imaju najviše moguće ambicije.

Na spisku Zvezdinih pojačanja nalazi se i jedna od najboljih šutera u Evropi Džimer Fredet (31), bivši igrač Panatinaikosa, što je jasan signal da Zvezda sklapa opasan tim. Kada se ova pojačanja pridruže domaćim igračima, koji su ostali u klubu od prošle sezone, jasno je da će jurišati na mesto među najboljim timovima Evrope.

Rakočević: Obradović je veliki radnik i sa njim rezultati neće izostati

- Veoma sam zadovoljan što je Saša Obradović preuzeo Zvezdu. To je veliki uspeh kluba. Takođe, i izbor igrača jeste odličan za sad. Nemam nikakve zamerke. Vidi se da crveno-beli znaju šta rade i da prave tim za fajnal-for Evrolige - tvrdi Cvetković.

KORAK DALJE

Košarkaši Zvezde su najveći uspeh u Evroligi postigli u sezoni 2015/2016, kada su se plasirali u plej-of (četvrtfinale) takmičenja. Tada ih je u borbi za fajnal-for izbacio CSKA sa 3:0 u seriji. Cvetković veruje da je klub sa Malog Kalemegdana ove sezone spreman da ode korak dalje u elitnom takmičenju.

Obradović: Igrački kadar je najvažniji


Trener Crvene zvezde Saša Obradović (51) kaže da je za njega samo bitno da napravi dobru ekipu.

- Za mene je najvažnije da imamo kompetitivan tim i da se znaju ciljevi i kako doći do njih. Igrački kadar je najvažniji. Osnovno je da ekipa bude sastavljena od igrača koji imaju karakter da izdrže težak ritam takmičenja i kontinuitet - poručuje Obradović.

- Siguran sam da će ovo biti najuspešnija godina za Zvezdu. Mada to me i ne čudi jer je predsednik Nebojša Čović već godinama u klubu i on dobro zna šta bi trebalo da se radi i kako. Sada smo u odličnoj poziciji da konačno ispunimo naše želje i obradujemo navijače - objašnjava Cvetković.

Mišljenje Vladimira Cvetkovića deli i bivši kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević (42).

NOVI IGRAČI

Lendri Noko, centar

Džordan Lojd, bek

Kori Volden, plejmejker

MOGUĆA POJAČANJA

Džimer Fredet, bek

OSTAJU U KLUBU

Ognjen Kuzmić, centar

Vladimir Štimac, centar

Nikola Jovanović, centar

Marko Jagodić Kuridža, krilni centar

Boriša Simanić, krilni centar

Dejan Davidovac, krilo

Branko Lazić, bek

Ognjen Dobrić, bek

ODLAZE

Majkl Odžo, centar

Bili Beron, bek

Lorenzo Braun, plejmejker

NAPUSTILI KLUB

Džejms Gist, centar

Čarls Dženkins, bek

Kevin Panter, plejmejker

- Crveno-beli prave odličan tim za ovu sezonu. Saša Obradović je dobar trener i veliki radnik. Uvek je podržavao druge i motivisao da budu bolji. Svoj posao radi sa puno energije i zato sam uveren da rezultati neće izostati - poručuje Rakočević.

PITAJU SE I DRUGI

Međutim, legendarni košarkaš kaže da će uspeh srpskog kluba u Evroligi, ABA ligi i domaćem prvenstvu zavisiti i od ostalih timova.

UČINAK ZVEZDE U EVROLIGI

2013/14 Regularni deo sezone

2014/15 Top 16

2015/16 Četvrtfinale

2016/17 Regularni deo sezone

2017/18 Regularni deo sezone

2019/20 Otkazana sezona

- Videćemo kako će se ostale ekipe pojačati. Rano je sad za neke preciznije prognoze. To će se znati kad počne sezona i kad vidimo kakve će timove napraviti ostali klubovi - zaključuje Rakočević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading