POSLE POLOVINE PUTA: Kako Partizan može do TOP 16 faze Evrokupa?

Autor:

Sport

10.11.2017

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle polovine takmičenja u grupnoj fazi Partizan ima samo jednu pobedu i četiri poraza. Ipak, šanse nisu izgubljene.

RepublikaFoto: instagram.com/partizanbc
Vilijams Gos je udarna igla Partizana

Pitanje je samo kakvi su apetiti Partizana u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju. Jer, ni sinoć nismo videli forsiranje mladih snaga kakvo je najavljivano u Evrokupu pre početka ovog takmičenja.

Marko Pecarski dodatno je izgubio minutažu dolaskom Samarda Samjuelsa, nema ni Tadije Tadića, a većinu utakmica ‘izvlače’ amerikanci na poziciji plejmejkera, Vanja Marinković, Mihajlo Andrić…

Tako su i jedinu pobedu u Bilbau doneli najstariji Novica Veličković i Najdžel Vilijams-Gos i ukoliko bi se crno-beli opredelili za napad na TOP 16 fazu, čini se da bi bili kadri da to i učine.

Najviše jer ih u preostala pet duela grupe C očekuju tri meča kod kuće. Prva šansa će biti da padne Alba iz Berlina, bez obzira na visok poraz u prvom kolu u Nemačkoj. Pred svojim navijačima nije nemoguće da se sruši bundesligaš.

Posle toga će tim Mute Nikolića igrati protiv Lijetuvos Ritasa, a posebno će biti važno da se dobiju Bilbao i Limož u 8. i 9. rundi. Ukoliko tako bude, imaće crno-beli veliku šansi da se nađu u narednoj fazi.

U poslednjem kolu će biti na programu duel protiv najtežeg rivala Lokomotive u gostima, ali bi to mogao da bude najlakši meč, posebno ukoliko se do tada obezbedi prolazak dalje.

Evo i rasporeda:

Raspored Partizana do kraja prve faze Evrokupa:

Partizan – Alba: 14. novembar
Lijetuvos Ritas – Partizan: 5. decembar
Partizan – Bilbao: 13. decembar
Partizan – Limož: 19. decembar
Lokomotiva Kuban – Partizan: 27. decembar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading