PARTIZANOVA GREŠKA VEKA: Crno-beli nisu hteli Šveda!

Autor: Sport.blic.rs/Igor Velimirović

Sport

11.11.2017

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžeri Alekseja Šveda, braća Fimić, pre 10 godina ponudili su klubu iz Humske tada momka iz CSKA, ali je sportski direktor Dragan Todorić zaboravio da to prenese Dušku Vujoševiću, pa je i transfer propao, prenosi sport.blic.rs

RepublikaFoto: youtube.com/FSTHighlights
Šved je jedan od najboljih evropskih košarkaša

Te 2007. godine Šved je bio košarkaš CSKA. Imao je 18 godina, ali nije dobio pravu šansu od "armejaca". Nisu prosto mogli da ga "čekaju". A Švedu su bili potrebni minuti. Bilo mu je potrebno poverenje trenera, jake i važne utakmice i sredina u kojoj mladi mogu da dođu do izražaja. A sve je to tada bio Partizan. Tim koji ima bogatu istoriju i igra Evroligu i o čijim navijačima i podvizima je tada pričala košarkaška Evropa. 

Sve su to znala i braća Aleksandar i Obrad Fimić, Švedovi menadžeri, inače Beograđani koji žive u Moskvi. Znali su šta sve Partizan može da mu pruži i da ne postoji klub koji je za Šveda bolja opcija na tom prelasku iz mlađih kategorija u seniorski tim. Nažalost, naš tadašnji šampion te 2007. nije imao sluha za talentovanog momka, a sada zvezdu evropske košarke.

- Mi smo Šveda ponudili Partizanu, odnosno osobi za kontakt, sportskom direktoru Draganu Todoriću. Objasnili smo mu o kakvom se momku radi, da je jako perspektivan, ali i da mu je potrebno da se kali kroz Evroligu. Na kraju, i da će Partizan mnogo dobiti. Međutim, on tu ideju nije ni preneo tadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, ne znamo iz kojih razloga - otkrili su Švedovi menadžeri.

Razočarana braća Fimić okrenula su se brzo na drugu stranu.

- Nismo imali izbora, poslali smo ga na pozajmicu u Himki, potom je bio i u Dinamu, a kada se vratio, bio je već ozbiljan igrač. Posle je iz CSKA otišao u NBA ligu, a dalje je sve poznato... Žao nam je samo što navijači Partizana i ljubitelji košarke u Srbiji nisu mogli da uživaju u njegovim igrama jer znamo koliko se ovde voli igra pod obručima - istakla su braća Fimić za Sport.blic.rs.

Priča je imala i nastavak pošto se Duško Vujošević, kada je sve saznao, naljutio zbog toga na Todorića... Crno-beli su ipak pokušali da isprave grešku i da dovedu Šveda, ali je onda CSKA spustio rampu i zabranio transfer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading