ESPN: Jokić je prirodna zvezda

Autor:

Sport

17.11.2017

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Denvera Srbin Nikola Jokić je prirodna zvezda i igrač koji će u budućnosti biti među 10 najboljih košarkaša u NBA ligi, tvrdi američki ESPN.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbinu stižu pohvale sa svih strana

Jokić briljira na startu nove sezone u NBA ligi, a njegov prosek iznosi 16,4 poena, 11,6 skokova, 4,6 asistencija po meču. On je nedavno izabran za najboljeg igrača četvrte nedelje u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Novinar ESPN-a Zek Lou napisao je kolumnu posvećenu srpskom košarkašu.

- Jokić je prirodna zvezda. U napadu može da uništi nižeg igrača na postu, dok u odbrani nije baš ono od čega je napravljen. Nikada neće biti zastrašujući defanzivac, ali zna da odigra veoma pametno - na 36 minuta u proseku ima skoro dve ukradene lopte što je odlična brojka za visokog igrača. Nagetsi mogu izgraditi pristojnu odbranu oko njega. 

Postigao je dvocifren broj poena u pet od Denverovih 14 utakmica. Uglavnom zbog njegove želje jer uživa da razigrava svoje saigrače. Ali protiv većina igrača njegove visine, Jokić nije košarkaš koji će tražiti poene i komandovati napadom u završnicama. To je OK. I dalje može biti superstar i top10 igrač u ligi – njegova doktorska dodavanja utiču na kvalitet šuta i hemiju u ekipi na način koji se teško može videti u brojevima - napisao je američki novinar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading