Bjelica na Jokića: Nova žrtva Nikolinog lakta

Autor:

Sport

28.12.2017

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Minesota Timbervulvsa savladali su Denver Nagetse u noći između srede i četvrtka posle uzbudljivog meča i produžetka rezultatom 128:125. Ipak, na kraju je presudila fenomenalna partija Džimija Batlera u dresu Minesote.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Veoma napeto je bilo u "Target centru" u Mineapolisu gde su domaći Timbervulvsi slavili pobedu posle dodatnog perioda nad nezgodnim Nagetsima, koje je predvodio srpski centar Nikola Jokić. 

Jokić je na terenu proveo 41 minut, postigao je 22 poena, a sa devet skokova je bio nadomak dabl-dabla. Iz igre je šutirao 5-11, za tri poena 1-3, a sa linije slobodnih bacanja 11-12. Na sve to je upisao četiri asistencije, dve ukradene lopte, jednu blokadu i dve izgubljene lopte, uz tri faula. 

Jokić je ponovo bio u centru pažnje kao i na prethodnom meču kada je isključen, zbog udaranja košarkaša Juta Džeza Jonasa Jerebka, dok je ovoga puta njegov lakat završio na licu Tadža Gibsona. 

 Na drugoj strani srpski krilni centar Nemanja Bjelica je odigrao drugi meč posle 15 utakmica pauze zbog povrede stopala. Bjelica je imao za deset minuta samo jedan poen sa linije bacanja, dok je upisao i tri skoka. 

Minesota je dominirala tokom prvog poluvremena i treće četvrtine kada je imala i do 19 poena prednosti. Tada se Denver razbudio pa je uspeo da izbori produžetak, posle rezultata 114:114. 

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo sam Džimi Batler, koji je u produžetku postigao za Minesotu čak 12 poena, čime je postavio rekord franšize Vulvsa. 

Batler je meč završio sa sjajnih 39 poena (10-20 iz igre, 3-6 za tri, 16-18 sa penala), dok je Endru Vigins za Vukove dodao 21 poena, a  Tadž Gibson pola koša manje. Odlični su bili sa dabl-dabl učincima i Karl-Entoni Tauns (14 poena, 13 skokova) i Džef Tig 11 poena i deset asistencija. 

U timu Denvera najefikasniji je bio Vili Barton sa 28 poena, a pratili su ga Trej Lajls sa 23 poena i 10 skokova, već pominjani Jokić, kao i Džamal Marej sa 21 poenom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading