OSTOJA MIJAILOVIĆ: Amerikanci napuštaju Partizan

Autor:

Sport

11.01.2018

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan ne odustaje od plasmana u plej-of ABA lige, bez obzira što će američki plejmejkeri Patrik Miler (25) i Najdžel Vilijams Gos (23) napustiti klub, kaže predsednik crno-belih Ostoja Mijailović

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Miler je praktično već prodat turskom Gazijantepu za 100.000 evra, a za Gosa je zainteresovano nekoliko klubova, rekao je Mijailović "Informeru".

Biće sve bolji

Klub iz Humske trenutno zauzima šesto mesto u ABA ligi sa sedam pobeda i osam poraza. Predsednik Ostoja Mijailović ističe da će izabranici Nenada Čanka sve uraditi kako bi se našli među četiri najbolja tima u regionu, bez obzira u kom sastavu budu bili. 

- Dobra je stvar što posle dosta vremena Partizan ima mogućnost da proda nekog igrača. To se nije desilo od 2014. godine i odlaska Bogdanovića. Sad već imamo ponude za Milera i Gosa i moram da priznam da me to veoma raduje - kaže Mijailović, i dodaje: 

- Ukoliko neki od ovih igrača napusti Humsku, to ne znači da smo digli ruke od takmičenja. Naša potreba i želja je da budemo što bolji. Težićemo ka tome u nastavku sezone. Cilj nam je da budemo među četiri u ABA ligi, kao i da izborimo prolaz u Evrokup. Nema nikakvog odustajanja. Partizan će biti sve bolji i nećemo se vratiti na staro. 

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

Mijailović ističe da će klub pronaći adekvatnu zamenu za ove igrače.

- Trenutno smo u pregovorima sa Gazijantepom oko Milera i u narednim danima ćemo znati kakav je ishod. Mi svakako nećemo pustiti nekog igrača ako nemamo dobru zamenu za njega. Veća je šansa da klub sad napusti Miler nego Gos. Najdžel se odlično uklopio i mnogo nam znači, ali ako se pojavi neka veoma dobra ponuda mi je sigurno nećemo odbiti. Za sada se za njega interesovao Žalgiris, kao i još neki klubovi - zaključio je Mijailović.

Povratak u Tursku

Miler je već nastupao u turskoj Superligi. Igrao je za Bešiktaš i Ješilgiresun, a pre Partizana je branio boje Teksas Ledžendsa, Skajforsa i Leonesa de Santo Dominga.

Što se Gosa tiče, njemu je Partizan prvi tim u Evropi za koji je nastupao. On je u karijeri igrao za koledž timove Vašington Haskis i Gonzaga Buldogs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading