KOLIKO ĆE ZARAĐIVATI JOKIĆ? Zlatni dečko od 146 miliona dolara

Autor:

Sport

20.02.2018

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić je najbolji igrač Denvera ove sezone! On blista u dresu Nagetsa, ali kada se pogleda platni spisak ove ekipe, naš centar je blizu poslednjeg mesta. Ipak, sve to će se vrlo brzo promeniti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nikola Jokić je (posle Ričarda Džefersona) najslabije plaćeni igrač Denvera. Ovo mu je poslednja godina ruki ugovora, i već sledeće sezone biće ograničeno slobodan agent .

Denver će morati dobro da zavuče ruku u džep, a sve su glasnije priče u krugovima koji prate Nagetse da će Jokić dobiti "maksimalu". To bi značilo da će za pet godina zaraditi oko 146 miliona dolara. 

Denver će morati da rastereti budžet a prvi bi tim mogao da napusti Kenet Farid. On bi naredne sezone trebalo da inkasira 13,7 miliona dolara i to je veliki problem za Nagetse.

Jokić je u situaciji u kojoj se pita Denver. U slučaju da mu drugi klub ponudi makismalni ugovor, njegov sadašnji tim ima pravo da izjednači ponudu i tako Srbina ostavi u svom sastavu. Kako sada stvari stoje, Nikola ne mrda iz Denvera. A čeka ga i ozbiljana zarada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading